Forul international de fotbal a decis in cadrul Comitetului Executiv ca in cazul transferurilor internationale sa fie introdus un certificat electronic, pentru a se asigura transparenta tranzactiilor, informeaza site-ul oficial al FIFA.
FIFA a stabilit si modalitatea in care va avea tragerea la sorti a meciurilor de baraj pentru echipele nationale din Europa in perspectiva calificarii la CM 2010, eveniment programat la 19 octombrie, la Zurich. Echipele vor fi distribuite pe baza clasamentului FIFA, care va fi publicat cu trei zile inainte de tragere, scrie NewsIn.

Stabilirea grupelor Campionatului Mondial din 2010 va avea loc la 4 decembrie, in Cape Town.

Comitetul Executiv a efectuat unele modificari si in cazul sistemului de transfer (TMS), care va fi modificat pentru protectia minorilor. 108 asociatii si 1.120 de cluburi folosesc in prezent acest sistem. De la 1 octombrie 2009 vor fi introduse certificatele electronice pentru transferurile internationale (ITC) ale jucatorilor profesionisti. De la 1 septembrie 2010 vor fi acceptate numai aceste ITC-uri pentru transferul fotbalistilor profesionisti, pentru a se asigura o mai mare transparenta a tranzactiilor.

In cadrul sedintei s-au prezentat si rapoartele privind Cupa Confederatiilor, Campionatul Mondial Under 20, care a inceput la 24 septembrie, dar si cele ale CM Under 17, CM de fotbal pe plaja sau Campionatul Mondial al Cluburilor.

Cei prezenti la Comitetul Executiv au tinut si un moment de reculegere in memoria fostului vicepresedinte onorific al FIFA, David Will, care a decedat saptamana trecuta.

Urmatorul Comitet Executiv al FIFA va avea loc in Insulele Robben din Africa de Sud, la 3 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.