Federatia Mexicana de Fotbal (MFF) a anuntat, marti, ca isi retrage candidatura pentru gazduirea Campionatului Mondial din 2018 sau 2022, din cauza faptului ca autoritatile nu pot garanta fondurile necesare pentru infrastructura, informeaza BBC.
"Actualul climat economic nu permite autoritatilor nationale sa ne sprijine in demersul nostru de a organiza turneul final", s-a aratat intr-un comunicat postat pe site-ul MFF.

In urma retragerii candidaturii Mexicului, singurele tari ramase in cursa pentru gazduirea Cupei Mondiale din 2018 sau 2022 sunt Anglia, Australia, Indonezia, SUA, Japonia si Rusia. De asemenea, Portugalia si Spania si-au depus cadidatura comuna, la fel ca si Olanda si Belgia, potrivit NewsIn.

Mexicul a organizat in trecut doua editii ale Cupei Mondiale, in 1970 si 1986.

FIFA va desemna in decembrie 2010 tarile care vor gazdui turneele finale din 2018 si 2022.

Altfel, dupa Campionatul Mondial care va avea loc anul viitor in Africa de Sud, editia din 2014 va avea drept tara gazda Brazilia, ceea ce inseamna ca intrecerea din 2018 nu va mai putea fi organizata pe continentul sud-american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.