Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, intr-un nou dosar, in care este acuzat de dare de mita, alaturi de un fost inspector de munca din cadrul ITM Arges, acuzat de luare de mita, relateaza NewsIn.
In rechizitoriul procurorilor s-a retinut faptul ca, pe 14 noiembrie 2006, Cornel Penescu, in calitate de actionar la SC PIC S.A., i-a promis inspectorului inspector de munca la I.T.M. Arges, Anghelina Florian, suma de 10.000.000 de lei vechi, pentru ca acesta sa faca un control superficial la sediul S.C. PIC S.A., sa nu constate adevaratele incalcari ale Codului Muncii si, implicit, sa nu aplice sanctiuni contraventionale.

Suma de bani promisa a fost remisa efectiv la data de 15 noiembrie 2006, arata procurorii anticoruptie.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges.

Patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu, a fost trimis in judecata, pentru a doua oara, pe data de 11 septembrie, in calitate de actionar la SC PIC SA si asociat la alte doua firme, pentru dare de mita si instigare la infractiunea de fals intelectual savarsit in legatura directa cu infractiunea de dare de mita.

Procurorii DNA Pitesti i-au trimis in judecata, in data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Florin Prunea, alaturi de alti 11 inculpati, printre care cinci arbitri, in dosarul coruptiei din fotbal declansat la jumatatea lunii aprilie.

Cornel Penescu se afla in prezent inchis la Penitenciarul Margineni, din judetul Prahova, impreuna cu Liviu Facaleata, director general PIC si cu Gheorghe Constantin, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), fiind cercetati in stare de arest preventiv in dosarul coruptiei din fotbal, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.