Pentru ca in Romania avem un campionat de tenis de masa foarte slab, iar salariile sunt mici, Elisabeta Samara si Daniela Dodean, campioane europene la dublu, au ales sa joace acum in strainatate.
Lipsa salilor, jucatori putini si bani la fel de putini sunt motivele care i-au determinat pe cei mai valorosi reprezentanti ai acestui sport sa evolueze in campionatele puternice din Germania, Italia sau Franta, acolo unde sunt apreciati pentru adevarata lor valoare si recompensati ca atare.

"Toti am vrea sa jucam acasa, dar in Romania nu sunt deloc conditii. In primul rand nu sunt jucatori valorosi si daca nu joci cu cei mai buni nu ai cum sa evoluezi", explica Samara pentru Gandul.

"Eu am plecat din Romania la 19 ani si pentru varsta aceea primeam un salariu de la clubul Farul. Nu erau foarte multi bani, este adevarat, dar eu ii apreciam pentru ca ma plateau. Recunosc, insa, ca nu se compara cu salariu din Italia. Aici castig mult mai bine. Este adevarat, insa, ca din cate am inteles o sa primim niste bani pentru medalia de aur de la minister, de la federatie si de la clubul meu. Dar nu stiu despre ce suma este vorba", a adaugat ea.

Din pacate si Camelia Potec, singura medaliata a Romaniei la Campionatele Mondiale de natatie de la Roma, se vede nevoita sa se retraga din lumea sportului pentru ca nu i se asigura conditiile pentru a se pregati in continuare.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.