Presedintele echipei Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, a declarat ca LPF si FRF functioneaza in ilegalitate pentru ca statutele lor nu au fost aprobate de Tribunalul Bucuresti si, tocmai de aceea, vrea sa infiinteze o noua asociatie fotbalistica pe care sa o afilieze la FIFA si UEFA.
"Duminica vom avea o intalnire cu cei 7.500 de abonati si actionari ai echipei Pandurii, iar luni vom convoca reprezentantii tuturor echipelor care activeaza in ramura mineritului si vom cere infiintarea unei noi structuri fotbalistice. Marti vom retrage formatiile doritoare din esaloanele in care activeaza si pot sa spun ca putem face acest lucru, pentru ca legea sportului nu prevede ca trebuie sa existe doar o singura structura gen FRF. Miercuri vom depune dosarul la Tribunalul Bucuresti, apoi ne vom adresa FIFA si UEFA si vom cere legalizarea si afilierea acestei noi federatii", a spus Condescu, dupa ce Pandurii Tg. Jiu nu a fost programata in etapa a 8-a a Ligii I, din cauza datoriei de 1 milion de euro pe care o are fata de clubul Dinamo, in urma cazului Ilie Iordache, scrie NewsIn.

Oficialul gorjenilor a explicat apoi ce l-a facut sa recurga la aceasta masura, precizand ca FRF si LPF functioneaza in afara legii si de aceea vrea sa infiinteze un nou campionat: "Pana la afilierea la FIFA si UEFA vom si ajuta financiar echipele care vin alaturi de noi. Decat sa dam acel milion de euro lui Dinamo, mai bine finantam campionatul. Nu va fi numai o competitie a echipelor din minerit, poate sa vina orice formatie. FRF si LPF sunt in afara legii, pentru ca noile statute nu au fost aprobate. Ei functioneaza dupa cele din 2008, deci deciziile luate de comisii nu au nicio valoare. Am luat de bune aceste decizii si ne-am adresat la TAS, dar nu s-a tinut cont de asta. E criza si unii cred ca o sa ne fure un milion de euro, dar nu va fi asa".

Acesta a adaugat ca a semnalat Ministerului Tineretului si Sportului neregulile din fotbalul romanesc, iar acum asteapta rezolvarea acestei situatii: "Am cerut MTS ca LPF si FRF sa intre in legalitate, pentru ca nu este in regula ce se intampla acolo. Raspunsul ar trebui sa vina in 30 de zile, dar se poate si mai repede. Daca cele doua organisme nu vor intra nici asa in legalitate, atunci vom depune plangeri penale impotriva tuturor celor pe care ii consideram vinovati".

Marin Condescu a mentionat insa ca exista un lucru care l-ar putea face sa se razgandeasca in demersurile sale: "FRF si LPF nu functioneaza in legalitate, dar daca aceste comisii din cadrul LPF vor fi desfiintate pana la aprobarea noului statut de catre tribunal as putea sa ma intorc din drum. Din cate stiu eu, noul statut va fi judecat la tribunal la data de 2 noiembrie".

Finantatorul formatiei din Targu Jiu a lansat apoi un atac catre presedintii LPF si FRF, despre care spune ca au condus acest organisme dupa bunul plac. "Nu vom plati acei bani catre staborul condus de Mitica Dragomir, pentru ca el l-a infiintat doar pentru a conduce dupa bunul lui plac si pentru a-l servi numai pe el. Nici macar nu stie ce e cu statutul ala, desi il flutura mereu in fata presei. Habar nu are ca toate legile trebuie sa treaca de tribunal. Daca as putea repara greselile din trecut, nu l-as mai vota niciodata nici pe Mircea Sandu, pentru ca e inadmisibil ce a facut el cu echipa mea in ultimele 3 saptamani. Ne-a terorizat si ne-a amenintat ca ne dezafiliaza, dar cand a fost Comitet Executiv nici nu a adus vorba de asta. I-au spus cei din Comisia Juridica a FRF ca nu are cum sa ne dezafilieze si a inceput sa faca scandal si sa arunce cu scaune", a spus Condescu.

Omul de afeceri sustine ca neprogramarea in campionat a formatiei antrenate de Sorin Cartu nu va perturba programul de pregatire al echipei si a mentionat ca jucatorii nu vor avea de suferit din punct de vedere financiar atunci cand Pandurii va juca in noua liga pe care intentioneaza sa o infiinteze.

"Ma astept la orice din partea LPF si FRF, chiar si sa nu jucam duminica. Orice ar fi insa, nu vom face o intelegere cu Dinamo. Ne-am asumat riscul sa platim acel acel milion de euro, dar asta se va intampla doar daca pierdem procesele din instantele civile",
a conchis Condescu.

Pandurii Tg. Jiu nu a fost programata in etapa a 8-a a Ligii I, din cauza datoriei de 1 milion de euro pe care o are fata de clubul Dinamo, in urma cazului Ilie Iordache. Gorjenii au termen pana joi sa plateasca datoria catre formatia din Stefan cel Mare, in caz contrar urmand sa nu poata evolua in partida din etapa a 8-a cu Otelul Galati, care ar trebui sa se dispute duminica, de la ora 16:00, la Targu Jiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.