Reprezentantii echipei Renault au anuntat, miercuri, ca intentioneaza sa concureze in continuare in cursele de Formula 1 si au retras plangerile facute la adresa lui Nelson Piquet Jr. si a tatalui sau, acuzati de fals si santaj, informeaza editia online a The Guardian.
Echipa franceza risca sa fie exclusa din Formula 1, dar FIA a decis in cele din urma sa ii dea sanctiunea de doi ani cu suspendare, deoarece a descoperit ca niciun alt oficial al Renault, in afara de Briatore, Symonds si Piquet Jr., nu stia de planul legat de producerea deliberata a unui accident in timp MP al statului Singapore, disputat anul trecut, relateaza NewsIn.

"Renault F1 s-a gandit serios daca mai trebuie sa ramana in sport, avand in vedere prejudiciul de imagine cauzat de scandal plus presiunea financiara care a provocat retragerea mai multor constructori. S-a decis ca Renault vrea sa ramana in Formula 1"
, se arata intr-un document trimis catre FIA.

"Vrem sa uitam tot ceea ce s-a intamplat, sa tragem o linie si sa facem tot posibilul de a trece peste aceasta poveste trista"
, a spus reprezentantul lui Renault in cadrul Consiliului Mondial, Ali Malek. Acesta considera ca Renault a fost o victima in acest caz, situatia fiind creata de trei angajati, iar ca un astfel de incident nu se va mai repeta niciodata.

Altfel, FIA a anuntat in mod oficial ca a obtinut cele mai multe informatii in cazul scandalului de la "Martorul X", un angajat al Renault. Acesta stia planul celor trei, dar s-a opus aplicarii lui. "Martorul a fost prezent la o intalnire in care Symonds i-a spus lui Briatore despre posibilitatea de a produce deliberat un accident. Acesta nu a jucat un rol activ in conspiratie si nu s-a implicat", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.