Sase persoane, implicate in furtul unor masini de lux, printre care se afla si cea a finantatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise in judecata, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Oana Balasa.
Procesul va fi judecat de Judecatoria Sectorului 1. In fata instantei au fost adusi in aprilie pentru mandate de arestare, Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamanu, Tinel Niculae, Paul Mihalache, Adrian Stanila, Stefan Margean si Constantin David. Acuzatia a fost de furturi de masini de lux, printre care se afla si cea a lui Gigi Becali, potrivit NewsIn.

Judecatoria a decis eliberarea lui Ilie Alexandru, motivand ca exista doar "indicii" minime ca el a savarsit faptele pentru care s-a cerut arestarea, iar declaratiile unor martori arata ca interlopul a vrut sa le "ajute" pe victime sa isi recupereze masinile. Judecatoria noteaza, in motivarea deciziei, ca "nu reiese constrangerea partii vatamate prin violenta sau amenintare sa dea suma de bani, iar alte elemente care sa coroboreze aceste afirmatii nu se afla la dosarul cauzei".

Intre timp, Parchetul General ar urma sa finalizeze in scurt timp dosarul in care este cercetat Gigi Becali pentru sechestrarea hotilor masinii sale.
Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus, in urma cu cateva luni, declinarea dosarului privind sechestrarea presupusilor hoti ai masinii lui Gigi Becali la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din cauza ca patronul Stelei este europarlamentar. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in urma dobandirii calitatii de deputat in Parlamentul European de catre Gigi Becali, procurorii au dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei privindu-i pe inculpatii George Becali, Calin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu, Marius Geavala, Daniel Irimia, Marcel Popa, Mihai Mila si pe invinuitul Romulus Dumitrescu (fata de care s-au efectuat cercetari sub aspectul comiterii unor infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, uz fara drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizarii si favorizare a infractorului) in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, pe 26 iunie, recursul lui Gigi Becali impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 1 si au decis ca acesta poate parasi tara.

Becali a fost eliberat din arest preventiv prin decizia Tribunalului Bucuresti din 16 aprilie, fiindu-i impuse, insa, mai multe interdictii.

Trei dintre bodyguarzii lui Gigi Becali, martori in dosarul furtului masinilor de lux

Trei dintre bodyguarzii lui Gigi Becali, respectiv Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu si Nicolae Dumitrascu, apar ca martori in dosarul in care sapte persoane au fost trimise in judecata pentru ca au furat mai multe masini de lux, printre care si masina patronului echipei Steaua.

In data de 26 ianuarie, in jurul orei 22.00, Gigi Becali si-a parcat autoturismul marca Mercedes, in valoare de 465.000 de lei, pe b-dul Pipera din Voluntari, judetul Ilfov, a lasat cheia in contact si motorul in functiune, intrand in barul situat in apropiere, se arata in rechizitoriul procurorilor Parchetului Capitalei.

In acest timp, masina patronului echipei Steaua a fost furata de David Stan, Tinel Niculae, Stefan Margean si Adrian Stanila, afirma procurorii. Imediat dupa savarsirea infractiunii, cei patru au mers in Sectorul 1, unde au demontat placutele cu numarul de inmatriculare al autoturismului, montand alte placute, cu numere de Germania (pentru a impiedica astfel identificarea autoturismul sustras de catre organele de politie).

Ulterior, cei patru s-au intalnit cu Daniel Irimia, zis Dan Piticu, care a fost pus de catre unul din hoti, David Stan, sa-i transmita lui Gigi Becali ca ii va restitui autoturismul sustras doar daca acesta ii va da suma de 20.000 de euro. Dupa ce Irimia i-a transmis mesajul lui Gigi Becali, s-a stabilit o noua intalnire, unde Daniel Irimia "a fost urmat de mai multe persoane trimise de partea vatamata Becali George pentru recuperarea autoturismului, intre care Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Marcep Popa si Mihai Mila", potrivit rechizitoriului.

Persoanele trimise de Becali au urmarit in trafic autoturismul in care se aflau patru dintre hoti, pe care l-au blocat la intersectia dintre b-dul Iancu de Hunedoara si Calea Dorobantilor. Trei dintre ei au reusit sa fuga, dar Tinel Niculae "a fost prins, imobilizat si agresat, fiind impuscat in picior cu o arma neletala de catre Marcel Popa" si apoi dus intr-un bar din Voluntari, unde se afla Gigi Becali, impreuna cu alte persoane. Ulterior, David Stan si Stefan Margean au fost prinsi si imobilizati. Hotii le-au spus bodyguarzilor lui Becali unde lasasera autoturismul acestuia, apoi au fost dusi in barul din Voluntari.

"In barul din localitatea Pipera, cei trei inculpati au recunoscut faptul ca ei au sustras autoturismul partii vatamate, dand si cate o declaratie olografa in acest sens. Aceste declaratii, chiar daca nu au fost date in mod benevol de catre inculpati, ci in urma presiunilor exercitate asupra lor, corespund situatiei de fapt in ceea ce priveste savarsirea infractiunii de furt calificat", arata procurorii in rechizitoriu.

Unul dintre inculpati, Alexandru Ilie, zis Sandu Geamanu, a purtat convorbiri telefonice cu fratele sau, Petre Ilie, incarcerat intr-un penitenciar din Belgia, convorbiri care au fost interceptate de procurori. Din interceptari rezulta ca persoanele care au fost urmarite in trafic si sechestrate de catre persoanele trimise de Gigi Becali sunt cele care i-au sustras autoturismul partii, potrivit rechizitoriului.
In mod exemplificativ, din aceasta convorbire procurorii redau urmatoarele pasaje:

Alexandru Ilie (A.I.): Pai da! Ce s-a intamplat? Sa intelegi ce vreau sa spun: niste baieti … Gheorghe si Ion..
Petre Ilie (P.I.): Da!
(A.I.): Mergeau pe strada, si au vazut o masina pornita cu cheile in ea!
(P.I.): Da!
(A.I.): Copii! Copiii, cand au vazut masina mai asa, zice hai dom’le sa luam sa ne plimbam si noi cu ea, daca a vazut ca proprietarul nu-i acolo!
(P.I.): Da!
(A.I.): Si a luat copiii sa se plimbe cu masina!
(P.I.): Ihi!
(A.I.): Masina, era un S, Mercedes ultimul tip!
(P.I.): Da!
(A.I.): Era a lui Becali!
(....)
(A.I.): Si baietii, unu dintre ei mi-a zis: Sandule daca as sti ca ma duc la puscarie as face si eu cativa ani, bataia si umilinta care am, am luat-o la Becali in curte, mi-am lasat sangele acolo, la expertiza se poate constata ca-i sangele meu, ca am fost privat de libertate, l-a umilit, si frate am si eu demnitatea mea de barbat! Nu poti sa ma transformi din barbat in femeie! Daca Dumnezeu m-a facut barbat, nu poate Becali sa ma faca femeie sa treaca peste Dumnezeu!"

Sapte persoane, implicate in furtul unor masini de lux, printre care se afla si cea a finantatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise in judecata, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Oana Balasa. Procesul va incepe pe 12 octombrie, la Judecatoria Sectorului 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.