Patronul Rapidului, George Copos, a declarat ca se afla in negocieri cu un grup de investotori germani pentru vanzarea echipei pentru suma simbolica de 1 leu, dar nemtii vor trebuie sa achite datoriile clubului care se ridica la circa 10 milioane de euro, informeaza blogul omului de afaceri.
"Suntem in negocieri foarte serioase in vederea vinderii clubului Rapid catre un grup de investitori germani. Nu se pot da mai multe detalii in acest moment, pentru ca asa am stabilit cu partenerii nostri. Vanzarea clubului presupune preluarea de catre cumparatori a obligatiilor financiare pe care echipa le are fata de stat si alti creditori. Acum se desfasoara un audit la club, care va stabili aceste datorii, dar cred ca ele se vor ridica la circa 10 milioane de euro", a spus Copos, care a adaugat ca printre creditorii clubului se afla si cateva dintre firmele sale, dar acestea nu vor incasa foarte multi bani, relateaza NewsIn.

Finantatorul formatiei din Giulesti a mai afirmat ca platirea datoriilor clubului reprezinta o prioritate si tocmai de aceea pretul cerut pentru echipa va fi unul simbolic. "La finalizarea negocierilor as vrea ca pretul clubului sa fie 1 leu, in conditile in care investitiile noastre in ultimii 16 ani s-au ridicat la 30 de milioane de euro. Important e ca Rapid sa isi plateasca datoriile si sa fie gestionat de investitori mai puternici decat mine Vreau ca acestia sa aiba cel putin aceleasi performante pe care le-am avut si eu la Rapid, pentru ca inima mea va fi mereu alb-visinie".

George Copos a incheiat in luna martie a anului trecut un contract cu Fahti Taher prin care trebuia sa cedeze 80% din actiunile clubului Rapid, dar in cele din urma tranzactia nu s-a mai finalizat. In aceste conditii, 7 luni mai tarziu, Taher a sistat finantarea catre echipa, care a intrat in criza.

De atunci, Copos a mai incercat sa vanda clubul oamenilor de afaceri Jean Valvis sau Ionut Negoita, dar negocierile nu au avut succes. Discutiile cu grupul de investitori germani au inceput in luna august a acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.