Fostul international brazilian Romario a anuntat ca va intra in politica si va candida la urmatoarele alegeri legislative, care vor avea loc la data de 10 octombrie 2010, informeaza presa sud-americana.
Romario de Souza Faria, care are 43 de ani si acum antreneaza formatia Club America Rio de Janiero din Liga a II-a, s-a inscris de curand in Partidul Socialist Brazilian, formatiune care il sustine pe actualul presedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, scrie NewsIn.

Pentru ca va deveni politician, Romario trebuie sa aiba grija de imaginea sa si va incerca sa faca uitate scandalurile in care a fost implicat in ultima perioada, cum ar fi cel din luna iulie a anului trecut, cand a fost acuzat de una dintre cele 6 foste neveste ca refuza sa ii plateasca pensia alimentara.

Romario nu este singurul candidat care si-a facut nume in afara politicii, iar acum va participa la alegerile legislative. Alte personalitati din Brazilia care vor cere votul oamenilor sunt fostul tobosar Marcelo Yuka (Partidul Comunist), fosta prostituata Gabriela Leite, designerul DasPu (Partidul Ecologist) sau fostul jucator de fotbal Edmundo (Partidul Progresist).

Jucatorul s-a retras anul trecut din activitate, iar in cariera sa a trecut pe la echipe cunoscute precum FC Barcelona, Flamengo, Vasco da Gama, PSV Eindoheven, Valencia, Fluminense, dar si pe la formatii mai mici din lume precum Al Sadd, FC Miami sau Adelaide United. Atacantul care sustine ca a marcat peste 1.000 de goluri in cariera, desi cifra nu este oficiala, are 85 de meciuri la nationala Braziliei, pentru care a marcat 71 de goluri, el trecandu-si in palmares Campionatul Mondial din 1994.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.