Mai multe personalitati din fotbal, printre care Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton, Fabio Capello, Paul Gascoigne si Gary Lineker, au fost prezente luni, la catedrala Durham, pentru a-i aduce un omagiu lui Sir Bobby Robson, care a decedat la 31 iulie, informeaza BBC.
Sir Bobby Robson a incetat din viata la varsta de 76 de ani, fiind bolnav de cancer. Fostul atacant al nationalei Angliei Gary Lineker a spus despre fostul selectioner ca era un exemplu de urmat pentru toti antrenorii.

"Bobby nu era doar un lider incredibil, dar reusea sa scoata ce este mai bun de la jucatorii lui. Era, fara indoiala, cel mai entuziast si pasionat om din fotbal. Iubea jocul, iar fotbalul il iubea pe el"
, a spus Lineker, conform NewsIn.

Antrenorul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, a spus ca Robson a influentat vietilor unor oameni pe care nu i-a cunoscut niciodata. "Una dintre cele mai mari privilegii din viata a fost ca l-am cunoscut. Toti ii admiram curajul, demnitatea si entuziasmul", a afirmat tehnicianul gruparii din Premier League.

La ceremonie au mai participat personalitati precum Alan Shearer, Bobby si Jack Charlton, Paul Gascoigne, Bryan Robson, David Seaman, Stuart Pearce, Graham Taylor, Terry Venables, Sven Goran Eriksson, Fabio Capello sau Steve McClaren.

Sir Bobby Robson a pregatit nationala de fotbal a Angliei intre 1982 si 1990, reusind sa ajunga in sferturile de finala ale CM 1986 si in semifinalele CM 1990. El a mai antrenat si echipele Ipswich, PSV Eindhoven, Sporting Lisabona, FC Porto, FC Barcelona si Newcastle.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.