Fostul sef al Renault, Flavio Briatore, a fost suspendat pe viata de catre Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism, iar echipa a primit o pedeapsa de doi ani cu suspendare, in urma anchetei referitoare la MP al statului Singapore, informeaza site-ul oficial al forului.
FIA a anuntat ca Flavio Briatore, Pat Symonds si Nelson Piquet Jr au decis sa provoace deliberat accidentul pilotului pentru a-l favoriza pe coechipierul sau Fernando Alonso, dar niciun alt membru al echipei nu a fost implicat in aceasta conspiratie, scrie NewsIn

Renault F1 a fost gasita vinovata ca a incalcat mai multe regulamente, printre care si articolul 123 din Codul Sportiv International, a pus in pericol integritatea sportului, dar si viata spectatorilor, a oficialilor si a lui Nelson Piquet Jr. "Echipa merita sa fie exclusa din Campionatul Mondial de Formula 1, dar avand in vedere ca ii considera vinovati pe cei implicati, Consiliul a decis ca sanctiunea primita de Renault F1 sa fie cu suspendare pana la finalul sezonului 2011. Descalificarea va fi activata numai in cazul in care echipa va fi gasita vinovata de o incalcare similara a regulamentului pana in acel moment", se arata intr-un comunicat.

Flavio Briatore a fost suspendat pe perioada nelimitata din orice competitie automobilistica, iar "superlicenta" sa nu va mai fi valabila. Symonds a primit o suspendare de cinci ani, in timp ce Piquet Jr nu a fost sanctionat dupa ce a depus marturie in legatura cu incidentul petrecut in 2008 in Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore.

Fostul sau coleg de echipa, Fernando Alonso, care a fost avantajat de producerea accidentului, nu a fost sanctionat pentru ca a cooperat cu FIA si nu a incalcat niciun regulament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.