Presedintele UEFA, Michel Platini, spera ca din sezonul viitor al Ligii Campionilor sa fie introduse brigazile formate din cinci arbitri, apoi sistemul sa fie folosit si la Campionatul European din 2012, informeaza AFP.
Brigazile compuse din cinci arbitri vor fi testate in actuala editie a Ligii Europa, iar Platini vrea ca acestea sa fie prezente si in Liga Campionilor, incepand din sezonul viitor al competitiei, scrie NewsIn.

Presedintele a explicat ca sistemul nu va fi impus si in campionatele interne, deoarece costurile sunt mai mari in comparatie cu brigazile formate din 3 arbitri.

"Numarul arbitrilor a crescut pentru ca fazele sa fie observate mai bine. Nu o sa fie totul perfect, pentru ca altfel nu ar mai fi nimic de lucru pentru jurnalisti, comentatorii nu ar mai avea ce sa zica si vor fi mai putine subiecte de conversatie in bistrouri", a adaugat acesta.

Presedintele UEFA a comentat si situatia Ucrainei, una dintre gazdele EURO 2012: "Situatia s-a ameliorat. In Ucraina s-a trecut de la rosu la portocaliu. Vreau sa felicit autoritatile pentru faptul ca au gasit multe hoteluri, nu stiu de unde, dar este bine. Acum ar fi si mai bine daca am trece de la portocaliu la verde". Decizia finala in privinta Ucrainei va fi luata la 10-11 decembrie, cand are loc o intalnire a Comitetului Executiv al UEFA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.