Noul manager sportiv al Stelei, Basarab Panduru, a declarat, luni, agentiei NewsIn, ca va incerca sa aduca o mentalitate profesionista la formatia ros-albastra, iar o prima masura in acest sens vizeaza renuntarea la transferurile de jucatori urmariti doar pe inregistrari video.
"In ceea ce priveste transferurile, Bergodi trebuie sa spuna unde ii lipseste vreun jucator si ce fel de jucatori vrea pe acele posturi. Dupa aceea, fotbalistii trebuie vazuti si prezentati conducerii tehnice. Bergodi isi va alege jucatorul potrivit pentru ceea ce vrea el, pentru ca el il antreneaza. Nu trebuie luati fotbalisti cu ajutorul DVD-urilor, trebuie sa mergi acolo unde e fotbalistul, sa stai de vorba cu el, sa-i spui unde vine, la ce conditii vine, trebuie vazut in ce sistem joaca mai bine respectivul. Asa as fi vrut eu sa se intample lucrurile cand eram antrenor", a spus Basarab Panduru.

Fostul tehnician a explicat si in ce va consta munca sa la Steaua: "Voi avea discutii cu antrenorul inainte si dupa antrenament, voi dialoga cu jucatorii despre problemele pe care le au. Trebuie urmarita si echipa a doua. In functie de cum voi avea timp, voi urmari ca relatia cu presa sa fie buna. Biroul meu va fi in iarba si asa voi putea raspunde de toate problemele legate de jucatori, trebuie sa stiu tot ce se intampla la echipa, astfel se va usura si munca domnului Argaseala. Poate sunt unele chestiuni pe care jucatorii nu i le pot spune lui Bergodi, iar atunci ei vor veni la mine si eu voi sti cum sa comunic mai departe pentru a rezolva problema".

In ceea ce priveste scaderea salariilor jucatorilor, Panduru a afirmat: "Nu am ce sa negociez cu cei din conducere, am venit aici deja din momentul cand lucrurile astea s-au intamplat. Nu cred ca voi avea un cuvant de spus, pentru ca deja s-a vorbit cu jucatorii si asta e alta problema. Nu ma priveste pe mine sa-i dau un salariu mare sau mic unui jucator, pentru ca nu sunt eu cel care da banii, nu am treaba cu banii clubului. Daca antrenorul va considera ca un jucator merita mai multi bani sau nu, eu voi transmite mai departe".

Panduru a dat si amanunte despre intalnirea pe care a avut-o luni dupa-amiaza cu Cristiano Bergodi si Renzo Rossi: "Cand am ales sa vin sa lucrez la Steaua, nu a contat ca Gigi a spus ca voi fi urmatorul antrenor al echipei. M-am uitat in ochii lui Bergodi si i-am spus ca niciodata nu voi fi antrenor in locul lui la Steaua. El nu cred ca se astepta la asa ceva, i-a placut cand a auzit asta si nu cred ca sunt multi in tara care ar fi facut asa. Multi spun ca Panduru are ceva la cap, ca Panduru e nebun, dar Panduru nu e nebun, are doar niste principii corecte pe care vrea sa le respecte. Timpul va decide cine e avut dreptate si cine nu".

Fostul mijlocas al Stelei din anii '90 a vorbit si despre posibilitatea de a accepta o eventuala oferta de a antrena: "Nu m-am gandit la asta si cred ca trebuie sa ma gandesc la ce am acum de facut si nu la ce va fi. Mi-a fost dor sa antrenez, dorul ramane, dar nu stiu ce va fi, deocamdaa sunt aici. Ce ar fi mai frumos in primul an decat ca Steaua sa castige campionatul si eu sa fiu manager? Poate voi sta pana la vara, poate pana maine, poate pana poimaine, asta nu e o meserie in care sa ai un contract pe termen lung sau delimitat, am venit sa fac treaba si daca nu pot sa fac, vom vedea ce va fi".

In incheiere, Basarab Panduru a specificat ca nu a semnat inca un contract cu Steaua, desi marti, la ora 13:00, va sustine o conferinta de presa in care va fi prezentat ca noul manager sportiv al ros-albastrilor: "Nu am semnat inca un contract, cred o voi face zilele acestea. Nu vad de ce un contract m-ar lega mai mult de Steaua? E normal sa semnezi un contract, dar nu asta e important, conteaza ca m-am inteles cu oamenii si ca gandim la fel".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.