"Ciinii" schimba in fiecare sezon jumatate de lot, avind o medie de 12 plecari si 12 veniri pe an!

In ultimele cinci sezoane, doar tricourile ros-albe si conducatorii au ramas aceleasi la Dinamo. In rest, "ciinii" s-au evidentiat printr-o vinzoleala continua. An de an, cei mai buni jucatori din Stefan cel Mare au fost vinduti in strainatate, iar suporterii au sarit la gitul sefilor, solicitindu-le sa schimbe numele clubului in FC Taraba Dinamo!

Si antrenorii au cazut prada schimbarilor frecvente de la echipa, stabilitate pe banca tehnica fiind de-abia din martie 2003, de cind a fost numit Ioan Andone ca "principal". Dintre jucatorii importanti doar Vlad Munteanu si Claudiu Niculescu au rezistat, dar si ei au fost ba imprumutati, ba vinduti, intorcindu-se ulterior la Dinamo. Cel mai vechi ramine Florentin Petre: 11 ani la prima echipa.

Echipa-standard a lui Dinamo in ultimele 5 sezoane

2001-2002
Lobont - Kirita, Onut, V. Nastase - Bolohan, Tames, Fl. Pirvu, V. Munteanu, Tilvan - Cl. Niculescu, Cl. Dragan.
Antrenori Ion Marin - Cornel Dinu
Palmares intern: A cucerit campionatul si a pierdut finala Cupei Romaniei, 1-2, cu Rapid
Palmares extern: Turul I al Cupei UEFA

2002-2003
Cr. Munteanu - Kirita, Onut, Tamas - Stoican, Fl. Petre, Alexa, V. Munteanu - Grigorie - Barcauan, Danciulescu.
Antrenori Ion Moldovan, Florin Marin, Cornel Dinu, Ioan Andone
Palmares intern: Locul 6 in Divizia A si a cucerit Cupa Romaniei, 1-0, cu FC National
Palmares extern: Turul II preliminar Champions League

2003-2004
St. Preda - Barcauan, Alistar, Ad. Iordache - Fl. Petre, Tames, Alexa, Semeghin - Grigorie - Cl. Niculescu, Danciulescu. Antrenor Ioan Andone
Palmares intern: A cistigat campionatul si Cupa Romaniei
Palmares extern: Turul II al Cupei UEFA

2004-2005
Gaev - Galamaz, Alistar, Tamas - Fl. Petre, Margaritescu, Pulhac - Grigorie - Mihalcea, Cl. Niculescu, Zicu.
Antrenor Ioan Andone
Palmares intern: A terminat campionatul pe locul 2 si a cistigat Cupa Romaniei, 1-0, cu Farul
Palmares extern: A iesit din turul III preliminar al Champions League si a fost eliminata in turul I al Cupei UEFA

ECHIPA PROBAILA A LUI DINAMO IN VIITORUL SEZON

Cr. Munteanu - Daouda, Galamaz, Tamas, Pulhac - Fl. Petre, Plesan, Grigorie, Zicu - Fl. Bratu, Cl. Niculescu.
Antrenor Ioan Andone

"Am si adus jucatori, am si vindut, insa de cinci ani Dinamo domina fotbalul romanesc! Marturie stau trofeele cistigate"
Cristi Borcea, director executiv

64 de jucatori a adus Dinamo in Stefan cel Mare incepind din vara anului 2001 pina ieri, iar 65 au fost vinduti in tara sau in strainatate. Aici sint incluse si imprumuturile de fotbalisti

Petre ofertat de Litex

Capitanul "ciinilor", Florentin Petre, este vizat pentru un transfer de Litex Loveci, echipa ce a terminat ultimul sezon pe locul 4 in Bulgaria. Gruparea la care activeaza si ex-stelistul Eugen Trica a trimis un fax in Stefan cel Mare, solicitind o suma de transfer pentru internationalul roman. Bulgarii i-ar asigura lui Petre (29 de ani) un salariu anual de 200.000 de dolari, insa capitanul dinamovist s-a confesat apropiatilor ca nu accepta sa plece la Litex pentru aceasta suma. Florentin cistiga in Stefan cel Mare in jur de 150.000 de dolari numai din contract.

Mihalcea pe lista neagra

Din cauza relatiilor reci dintre Mihalcea si Andone, Dinamo cauta o echipa dispusa sa-l cumpere pe atacantul care a marcat un singur gol in cele 17 meciuri jucate sezonul trecut. El cistiga la alb-rosii 110.000 de dolari pe an din salariu. Ca sa rupa contractul cu Genoa si sa vina la Dinamo, "Taranu' " a renuntat in septembrie 2004 la banii pe care ii mai avea de luat de la italieni, 150.000 de dolari. Pe lista neagra la Dinamo mai sint Claudiu Dragan, Adrian si Ilie Iordache, Perenyi, Gaev, Burca, Lucian Goian si Vlad Munteanu.

Azi se anunta numirea lui Becali

In aceasta dupa-amiaza, la ora 16:00, la Sala Platinum a Howard Johnson Grand Plaza, hotelul la care Nicolae Badea este unul dintre actionari, va fi o conferinta de presa in care se va oficializa si numirea lui Ioan Becali in functia de presedinte executiv al clubului. Fostul impresar si-a inceput munca la Dinamo inca din 14 iunie, fiind implicat in transferurile ce s-au facut de atunci. Totodata, la intilnirea cu ziaristii vor participa si actionarii gruparii, Dinamo fiind de la inceputul acestei luni societate pe actiuni.

Revine Marco Oneto

Preparatorul fizic italian Marco Oneto (41 de ani) va reveni in Stefan cel Mare din 25 iulie, conform site-ului oficial al ros-albilor, www.fcdinamo.ro. Peninsularul a mai lucrat un an in Stefan cel Mare, in editia 2003-2004, cind "ciinii" au cucerit eventul. In cei 17 ani de activitate in fotbal, Oneto s-a ocupat de pregatirea fizica a arbitrilor italieni, de cea a "nationalei" de tineret a Italiei, iar intre anii 2000-2003 a fost cooptat in staff-ul tehnic al echipei Genoa.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.