Sport 31 August 2009 13:14
Romania va fi reprezentata in finala celei de-a saptea editii a Mondialului de tango, ce se va desfasura astazi si maine la Buenos Aires, o competitie care de o saptamana a umplut barurile, teatrele si centrele culturale ale capitalei argentiniene, relateaza AFP.
Potrivit site-ului oficial al competitiei, este vorba despre romanii Ricardo Lang si Raquel Ziegler, din Suceava. Ei candideaza la sectiunea "tango salon", relateaza NewsIn.

60 de cupluri de pe continentele americane, din Europa si Asia au ramas in finala dintre cele peste 300 inscrise initial pentru cele doua probe ale concursului.

Una dintre probe este "tangoul de salon" (Tango Salon), disciplina clasica, unde domina argentienii, iar cealalta este tangoul de scena (Tango Escenario), o categorie care presupne punerea in scena a unei coregrafii mai bogate, cu machiaje si costume mai sofisticate, disciplina foarte in voga in Europa, Statele Unite sau Japonia.

Romanii calificati in finala se vor intrece cu perechi din Argentina, Chile, Columbia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Uruguay sau Venezuela.

Nascut in "milongas" (saloanele traditionale de bal), tangoul de sala este dansul cel mai popular in Argentina, iar "strainii" se descurca mai greu la aceasta categorie in fata competitorilor autohtoni.

Mondialul de tango ofera, de asemenea, posibilitatea de a organiza numeroase spectacole in afara competitiei, cursuri de dans, expozitii de carti si seminarii despre celebrul dans al "portenos" (oamenii portului), cum li se mai spune locuitorilor din Buenos Aires.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.