Sport 31 August 2009 18:34
Finantatorul Stelei nu are emotii pentru derby-ul cu Dinamo, de duminica, mai ales ca, in opinia sa, fotbalistii rivalei sunt foarte obositi dupa meciul din play-off-ul Ligii Europa, fapt de pe urma caruia ros-albastrilor pot profita
"Nu am emotii pentru meciul cu Dinamo, pentru ca jucatorii lor sunt surmenati dupa meciul cu Slovan, au petrecut dupa victoria aceea fantastica si acum sunt foarte obositi si nu vor avea timp sa se refaca. Manjii mei vor trece ca vijelia prin ei, pentru ca joaca in viteza, asa cum am vrut mereu sa joace Steaua", a spus Gigi Becali, adaugand ca pentru derby-ul cu Dinamo nu va acorda nicio prima speciala jucatorilor sai: "Nu are rost sa fac asta acum si pe urma sa termine pe locul 6. Va fi propusa o prima, dar va fi platita la final, numai daca se va face performanta".

Patronul ros-albastrilor a precizat ca inca nu are incredere totala in actualul lot al Stelei, din cauza lipsei de experienta a unor jucatori: "Inainte de fiecare meci am o mica teama din cauza acestor jucatori tineri. Nu simt ca e Steaua aceea puternica de altadata". Desi a manifestat o doza de retinere in ceea ce priveste unii jucatori stelisti, Becali a vorbit si despre atuul lor: "Cred ca vor rezista fizic mult mai bine fata de cei mai in varsta, mai ales ca vor veni multe meciuri. Altfel alergi la 21 de ani, si altfel la 30 de ani. Asta e forta lotului Stelei, potenta fizica, viteza. S-a vazut ca noi castigam meciurile in repriza a doua si asta spune multe".

Gigi Becali s-a referit si la prima care va fi acordata fiecarui jucator care a contribuit la calificarea echipei in grupele Ligii Europa: "Renzo Rossi si Argaseala mi-au cerut 250.000 de euro pentru a-i imparti fotbalistilor. Acum, unii vor lua 12.000-13.000 de euro, unii mai putin. Din cei 800.000-900.000 de euro care vor veni la club de la UEFA, am de gand sa opresc 600.000 pentru salarii. Asta vreau de acum, ca jucatorii sa faca performante si bani, sa se autofinanteze".

Acesta a dat de inteles ca este destul de dificil ca la Steaua sa fie intretinuta atmosfera de concurenta intre jucatori: "E greu ca Steaua si cred ca orice echipa din Romania sa tina doi jucatori buni pe acelasi post, pentru ca incep sa apara discutii, apare raca intre ei... Totusi, Steaua trece printr-un moment destul de bun acum, pentru ca jucatorii tineri sunt foarte multumiti, chiar daca unii mai sunt rezerve, dar sunt foarte fericiti ca joaca la prima echipa".

In ceea ce priveste adversarele celorlalte formatii romanesti calificate in grupele Ligii Europa, Becali a opinat: "CFR Cluj are o grupa buna. FC Timisoara are sanse de calificare, cam 30 la suta, pentru ca are o grupa mai grea, dar totul este posibil dupa ce au reusit sa elimine Sahtior si sa faca egal cu Stuttgart. Dinamo are o grupa grea de tot".

Altfel, Gigi Becali a fost suprins sa afle ca formatul dupa care se desfasoara Liga Europa a suferit modificari: "Se joaca 6 meciuri? Tur-retur? A, e mai bine atunci, ca luam bani mai multi din bilete".

Steaua Bucuresti va intalni in Grupa H a Ligii Europa formatiile Fenerbahce Istanbul, FC Twente si Serif Tiraspol. Primele doua clasate se vor califica in 16-imile competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.