Sport 28 August 2009 00:11
FC Timisoara, CFR Cluj, Dinamo si Steaua vor reprezenta Romania in grupele primei editii a Ligii Europa, a caror tragere la sorti va avea loc vineri, la Monaco.
Prima echipa care a obtinut calificarea in aceasta faza a fost FC Timisoara, care prin eliminarea lui Sahtior Donetk din Liga Campionilor, scor 2-2 in deplasare si 0-0 acasa, si-a asigurat prezenta in grupe. Timisoara a pierdut apoi dubla mansa din play-off-ul Ligii Campionilor cu Stuttgart, scor 0-2 pe Bega si 0-0 in Germania, si a picat in Liga Europa.

CFR Cluj a trecut in play-off-ul Ligii Europa de formatia bosniaca FK Sarajevo, scor 1-1 in deplasare si 2-1 acasa. Ardelenii au intrat in competitie in aceasta faza.

Dinamo este echipa care a reusit cea mai spectaculoasa calificare in grupe, dupa ce a reusit sa remonteze diferenta din meciul tur, 0-3, stabilita la masa verde in favoarea lui Slovan Liberec, si apoi sa mearga mai departe dupa ce s-a impus in deplasare, la lovituri de departajare, scor 9-8. Dinamo a intrat in joc in aceasta faza.

Steaua s-a calificat in grupe printr-o dubla victorie in fata formatiei irlandeze Saint Patrick's Athletic, scor 3-0 pe teren propriu si 2-1 in deplasare. Ros-albastrii au inceput cursa europeana cel mai devreme, din turul 2 preliminar. Pana in play-off, gruparea din Ghencea a trecut de Ujpest, 2-0 acasa si 2-1 in deplasare, si Motherwell, 3-0 acasa si 3-1 in deplasare.

Potrivit NewsIn, tragerea la sorti pentru cele 12 grupe ale Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14:00, la Monaco. Cele sase meciuri din grupa se vor disputa in intervalul 17 septembrie - 17 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.