Sport 28 August 2009 13:58
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de stramutare formulata de finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, care a dorit sa fie judecat de o alta instanta din tara, din cauza "dusmaniilor locale" din Arges, astfel incat dosarul va fi trimis la Tribunalul Prahova.
Avocatul lui Cornel Penescu a sustinut miercuri, 26 august, in fata magistratilor de la curtea suprema, ca cererea de stramutare a dosarului in care clientul sau este judecat pentru dare de mita este justificata, avand in vedere o serie de articole publicate in ziarul Top, care ii apartine lui Penescu. Astfel, a spus avocatul finantatorului FC Arges, in ziarul al carui patron este Penescu au aparut mai multe articole critice la adresa unor judecatori din Arges, fapt care ar putea influenta impartialitatea magistratilor care judeca dosarul finantatorului FC Arges, potrivit NewsIn.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat in discutie pe 26 august cererea finantatorului echipei FC Arges, Cornel Penescu, de stramutare de la Tribunalul Arges la o alta instanta, egala in grad, a dosarului in care el a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, mai exact oferirea de mita mai multor arbitri de fotbal.

"In principiu, s-a facut referire in cerere la dusmaniile locale. Spre exemplu, ziarul Top, care ii apartine lui Cornel Penescu, a publicat, in urma cu ceva timp, un serial foarte dur in legatura cu averile judecatorilor din Arges, precum si cu cumetriile acestora si toate celelalte legaturi", au declarat surse apropiate omului de afaceri.

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul presedinte al CCA Gheorghe Constantin si directorul PIC, Liviu Facaleata, vor ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis pe 21 august recursul procurorilor DNA la decizia Tribunalului Arges de revocarea a mandatelor de arestare preventiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.