Sport 27 August 2009 09:20
Echipa pregatita de Ioan Ovidiu Sabau, FC Timisoara, a remizat, miercuri, in deplasare, cu VfB Stuttgart, scor 0-0, dar a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor si urmeaza sa evolueze in grupele Ligii Europa.
VfB STUTTGART - FC TIMISOARA 0-0

VfB Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Magnin - Gebhart (Elson 90), Hitzlsperger, Khedira, Rudy (Simak 67) - Pagrebnyak, Marica (Schieber 78). Antrenor: Markus Babbel.

FC Timisoara: Pantilimon - Bonfim (Cl. Ionescu 60), Nibombe, Cisovsky (Scutaru 72), Latovlevici - Arm. Karamian, Bourceanu, Borbely (St. Stancu 46), Curtean - Bucur, Parks. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

  • Cartonase galbene: Arm. Karamian 20, Bonfin 35, Borceanu 87
  • Arbitri: Roberto Rosetti - Paolo Calcagno, Stefano Ayroldi (toti din Italia)
  • Stadion: Mercedes Benz Arena; Spectatori: 27.500

Timisorenii au avut doua sanse de gol in prima repriza. Mai intai, in minutul 13, prin Curtean, al carui sut a trecut putin pe langa bara din dreapta lui Lehmann, iar apoi, in minutul 38, prin Karamian, care dupa ce a driblat mai multi adversari a intrat in careu si a sutat puternic, dar a fost blocat de Delpierre.


In repriza secunda, banatenii ar fi putut deschide scorul prin Gigel Bucur, care a reluat cu capul pe langa poarta, de la 8 metri, o minge centrata de Curtean din banda stanga, conform NewsIn.

Internationalul roman Ciprian Marica a tras primul sut pe poarta al meciului, in minutul 45, determindandu-l pe Pantilimon sa boxeze in lateral.

Cea mai mare ocazie a meciului au avut-o gazdele, in minutul 59, cand sutul lui Rudy a intalnit bara, iar Delpierre a reluat in Cisovsky mingea ajunsa la el din stalpul portii.

Costaricanul Winston Parks a reusit sa inscrie in minutul 80, dar golul sau a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid.

Stuttgart a fost superioara lui FC Timisoara la toate aspectele, avand o posesie a mingii de 52 la suta pe parcursul meciului, 18 la 7 la raportul suturilor spre poarta sau 4-0 la suturi pe poarta.

Din cauza accidentarilor sau a suspendarilor, Sabau nu a putut trece decat 5 jucatori pe lista rezervelor pentru acest meci, Taborda, Stancu, Vrsic, Scutaru si Ionescu. Dan Alexa si Artiom Karamian au fost suspendati, in timp ce Luchin si Magera nu au putut fi recuperati dupa accidentarile suferite.

Fata de partida tur, tehnicianul lui Stuttgart, Markus Babbel, a efectuat o singura modificare, Hleb, accidentat, a fost inlocuit cu Rudy, in timp ce la Timisoara Latovlevici, Brezinsky, Bourceanu, Curtean si Parks le-au luat locurile lui Artiom Karamian, Scutaru, Alexa, Stancu si Magera.
In lipsa capitanului obisnuit, Dan Alexa, togolezul Dare Nibombe a fost desemnat sa poarte banderola de antrenorul Ioan Ovidiu Sabau.

Mijlocasul armean Arman Karamian va lipsi din urmatorul meci european al lui FC Timisoara, din cauza cumului de cartonase galbene.
In tur, VfB Stuttgart s-a impus cu scorul de 2-0. Echipa germana s-a calificat in grupele Ligii Campionilor, in timp ce FC Timisoara va juca in grupele Ligii Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.