Sport 27 August 2009 15:41
Catalin Tolontan, redactorul sef de la Gazeta Sporturilor, comenteaza verdictul pe care l-a dat UEFA clubului Dinamo, dupa incidentele din timpul partidei Dinamo-Slovan Liberec, cand 50 de fani dinamovisti au patruns pe teren, nemultumiti de evolutia echipei lor favorite.
“0-3, trei meciuri cu portile inchise, dar nu excluderea din Europa. Bine ca s-a terminat asa!” scrie Tolontan pe blogul sau. Desi nu are nici o scuza pentru actul de huliganism in sine, Catalin Tolontan vrea sa ofere si o alta perspectiva “intamplarii”. De vina pentru acest impas al Dinamo si de vina pentru nemultumirea suporterilor sunt chiar patronii clubului.

“Nici nu se racise bine telefonul care a anuntat sentinta moderata de la Nyon, ca sefii lui Dinamo s-au lipit de ecrane, ca abtibildurile care scheauna la apasare. Usurare, aceeasi lipsa de luciditate, “mergem sa batem in Cehia!”, si nici un moment in care sa arate ca au participat nociv in poveste. La meciul organizat de ei spectatorii au intrat pe teren! Firma adusa de ei a clacat!”, subliniaza gazetarul de sport, care, in valtoarea evenimentelor aminteste de sentimentele ranite ale adevaratilor suporteri. Acesta vorbeste despre “cauzele adinci ale umilintei din care s-a extras unul dintre motivele violentelor”.

“P
oate ca e timpul ca Borcea, Turcu, Badea, fratii Becali si ceilalti sefi formali sau informali sa se gindeasca la felul in care au transformat Dinamo in teritoriul disperarii, ses pe care au luat-o la fuga niste tipi care n-aveau ce cauta acolo, dar dintre care unii au fost pacaliti, incitati, cumparati, uzati si raniti in ultima celula de orgoliu”, scrie Tolontan. Si continua: “Suporterii pot sa se intrebe de frica cui ati finantat citeva zeci de oameni din galerie atitia ani?! Nu cumva ca sa-i folositi ca pe un pumn de fier care, tocmai el, v-a lovit acum? Si mai sint intrebari. Iaca. De ce Dinamo nu-i da in judecata pe inculpatii Cristian Borcea si Gheorghe Netoiu, cei care, potrivit DNA, au pagubit propriul clubul in interes privat? Ce model de dezonoare si de frauda la adresa clubului e mai clar decit acesta?! Te aliezi cu impresarii si inregistrezi in contabilitate sume mai mici decit cele incasate pe jucatori. Dinamo pierde, restul cistiga!”.

“In numele fotbalului, UEFA aproape ca a iertat. Dar fotbalul nu uita. Dinamo nu va iesi din senzatia de teama de la finalul meciului cu Liberec decit atunci cind barbaria va inceta si la <<oficiala>>”, atrage atentia Catalin Tolontan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.