Sport 21 August 2009 23:56
Partida Dinamo-Slovan Liberec din prima mansa a play-off-ului Ligii Europa a fost oprita in minutul 87, la scorul de 2-0 pentru oaspeti, dupa ce aproximativ 50 de fani au patruns in teren, nemultumiti de evolutia echipei lor favorite, iar formatia ros-alba ar putea pierde jocul la masa verde.
DINAMO - SLOVAN LIBEREC 0-2 (Liska 5, Blazek 84)

  • Dinamo: Dolha - Scarlatache, Tamas, Grigore, Pulhac - Torje, N'Doye, L. Rus (Zicu 55), Ad. Cristea - Danciulescu (And. Cristea 46), M. Niculae (Cl. Niculescu 82). Antrenor: Dario Bonetti.

  • Slovan: Hauzr - Gebre Selassie, Holeniak, Dejmek, Vulin - Gecov - Dockal, Papoushek (Vacha 63), Coric (Blazek 72), Lishka - Keric. Antrenor: Ladislav Skorpil.


  • Cartonase galbene: Zicu 71 / Gecov 29
  • Arbitri: Thomas Einwaller - Roland Heim, Klaus Strasser (toti din Austria)
  • Stadion: Dinamo; Spectatori: 11.000

Cum s-au marcat golurile:

  • 0-1, min 5: Liska a reluat cu o lovitura de cap de la aproximativ 8 metri fara nicio sansa pentru Dolha dupa centrarea venita de pe dreapta de la Dockal.
  • 0-2, min 84: Blazek a reusit sa treaca in viteza de Tamas in careu, l-a driblat in lateral pe Dolha si a marcat din sapte metri.

In minutul 84, un suporter al lui Dinamo a patruns pe teren si a luat steagul de la coltul terenului aruncand cu el spre jucatorii dinamovisti, fiind prins de stewarzi abia dupa aproximativ un minut. La numai doua minute distanta, restul ultrasilor dinamovisti de la peluza Catalin Haldan au rupt gardul despartitor si aproximativ 50 au patruns pe teren, iar arbitrul a decis sa trimita cele doua echipe la vestiare, fluierand finalul meciului. In drum spre vestiare, Ionel Ganea le-a aratat fanilor de la Tribuna a II-a ca partida se va incheia cu 3-0, la masa verde, relateaza NewsIn.

In minutul 13, Keric a fost angajat in adancime la limita ofsaidulu de un coechipier si patruns in careu, ramanand singur cu Dolha, insa portarul dinamovist a reusit sa respinga sutul cehului dupa ce a iesit in intampinare. Cu 10 minute inainte de final, Dolha a reusit sa se afirme din nou, atunci cand a respins in corner sutul la coltul scurt al lui Dockal.

Formatia din Stefan cel Mare a avut prima ocazie mare in minutul 33, atunci cand mingea trimisa de Cristea de la aproximativ 20 de metri sub transversala a fost respinsa cu greu de Hauzr in corner.

Fanii dinamovisti de la peluza sud au aprins mai multe torte rosii la scurt timp dupa ce oaspetii au reusit sa deschida scorul.

Gruparea ceha a fost sustinuta de o galerie formata din aproximativ 20 de persoane, care s-a manifestat civilizat de-a lungul celor 90 de minute.

In cazul in care va pierde si mansa secunda cu Slovan, Dinamo ar fi eliminata pentru al treilea an consecutiv inca din prima faza a cupelor europene in care este angrenata dupa ce in editiile precedente a ratat calificarea in fazele superioare cu Elfsborg si NEC Nijmegen. Partida retur se va disputa peste o saptamana in Cehia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.