Sport 21 August 2009 12:15
Comitetul Executiv al FRF a hotarat sa completeze articolul referitor la delegarile la meciurile din Liga I cu un punct care permite apelarea la brigazi din strainatate, in cazul in care ambele echipe implicate intr-un joc solicita acest lucru, a anuntat presedintele FRF, Mircea Sandu.
"S-a dezbatut si s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa se completeze Articolul 15 cu punctul 2, prin care Comisia Centrala a Arbitrilor, la solicitarea celor doua cluburi care participa la meciul respectiv, poate delega arbitri din strainatate. Costurile vor fi suportate in totalitate de clubul gazda si se vor ridica la aproximativ 12.000-15.000 de euro. Toate cele 18 echipe pot solicita brigazi de arbitri straini, chiar daca doar 6 au cerut modificarea regulamentului", a spus Sandu, potrivit NewsIn.

Presedintele FRF a precizat ca 6 cluburi din Liga I au solicitat arbitri straini, in timp ce celelalte au optat pentru arbitri romani. Decizia a fost luata cu 8 voturi pentru, doua impotriva (Aron Huzu si Dumitru Costin) si o abtinere. Ceilalti doi membri ai CEx, Patritiu Abrudan si Iuliu Muresan, au lipsit de la sedinta. De altfel, Muresan a trimis o hartie prin care a votat impotriva, dar optiunea sa nu a fost luata in calcul, intrucat "votul prin corespondenta nu este permis", dupa cum a explicat Sandu.

Oficialul a precizat ca va interveni la Federatiile din 6-7 tari, printre care Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria sau Ucraina, pentru a discuta despre posibilitatea unui schimb de arbitri, deoarece Comisia Centrala a Arbitrilor va solicita Federatiilor respective sa delege brigazi romanesti la meciurile din intrecerile lor interne. Oficialul a admis ca un schimb de experienta la nivel de arbitrajul cu tari precum Anglia, Spania sau Italia va fi greu de realizat.

Cluburile pot solicita arbitri straini incepand din etapa a 5-a a Ligii I, in care este programat derby-ul Steaua-Dinamo. Etapa viitoare va fi condusa in totalitate de brigazi autohtone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.