Sport 20 August 2009 20:16
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Aron Huzu, a anuntat, miercuri, ca va demisiona din functie, deoarece este nemultumit de decizia Comitetului Executiv al FRF de a introduce in regulament posibilitatea delegarii de arbitri straini la meciurile din Liga I.
"M-am tot intrebat care ar fi motivele pentru a se lua in discutie in Comitetul Executiv posibilitatea delegarii de arbitri straini. Am stat, am analizat foarte bine. Initial am zis sa raman, sa lupt in continuare, pana am ajuns in masina si m-am privit in oglinda, iar cel de acolo imi spunea: 'Ia-ti hainutele si pleaca!'. Ma simt ca un cos in care s-au aruncat numai lucruri negative, numai gunoaie", a spus Huzu, la GSPTV. El a precizat ca va efectua formalitatile aferente demisiei in cursul zilei de joi.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la finalul sedintei Comitetului Executiv ca Huzu a acceptat sa ramana in functie, chiar daca se va apela la arbitri straini, impotriva vointei sale: "Domnul Huzu a primit sprijinul tuturor membrilor Comitetului Executiv pentru a-si continua activitatea. Eu salut faptul ca a acceptat sa continue, cu toate ca l-am convins cu chiu, cu vai".

Comitetul Executiv al FRF a hotarat, miercuri, sa completeze articolul referitor la delegarile la meciurile din Liga I cu un punct care permite apelarea la brigazi din strainatate, in cazul in care ambele echipe implicate intr-un joc solicita acest lucru, informeaza NewsIn.

Aron Huzu a fost numit de Comitetul Executiv al FRF in functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), la data de 29 aprilie, dupa ce a fost aprobata demisia vicepresedintelui cu atributii de presedinte, Nicolae Grigorescu, dar si-a luat mandatul in primire la inceputul acestui sezon.

Aron Huzu, in varsta de 56 de ani, este fost arbitru roman si are la activ 173 de meciuri in Liga I. Si-a facut debutul in prima divizie la data de 2 septembrie 1990, iar ultimul sau meci in prima liga a avut loc pe 5 decembrie 1998. El ocupa locul 14 in clasamentul arbitrilor cu cele mai multe meciuri conduse in Liga I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.