Sport 17 August 2009 16:19
Internationalul roman al Fiorentinei, Adrian Mutu, a declarat, sambata, ca este dornic sa rasplateasca prin realizari increderea si sprijinul pe care oficialii gruparii toscane i le-au acordat in litigiul sau cu Chelsea si promite ca va face un sezon mare in Serie A, informeaza presa italiana.
"In stagiunea urmatoare vreau sa le ofer bucurie celor care m-au incurajat si au fost alaturi de mine in ultima perioada, colegilor, conducerii si clubului. Datorita lor am reusit sa raman concentrat asupra fotbalului si sa aduc in teren furia pe care o simt in interior. Vreau sa fiu cel mai bun Mutu din ultiimi ani. Imi doresc acest lucru, deoarece atat pe teren, cand si in afara lui voi purta cea mai importanta batalie din viata mea. Si nu am de gand sa o pierd", a spus decarul nationalei Romaniei.

Mutu a vorbit si despre litigiul pe care il are cu fosta sa echipa, Chelsea Londra, careia ii datoreaza aproximativ 17 milioane de euro: "Primele doua zile dupa dictarea sentintei au fost teribile. Simt ca mi s-a facut o mare nedreptate. Nu stiu ce va fi in continuare, insa am incredere deplina in cei care imi apara interesele. Batalia nostra continua si vreau ca aceasta sa devina reprezentativa pentru toti fotbalistii profesionisti, intrucat acest caz ne priveste pe toti".

Potrivit publicatiilor sportive din Romania si Italia, Adrin Mutu este curtat de gruparea rusa Zenit Sankt Petersburg, care i-ar fi oferit un salariu de aproximativ 4,5 milioane de euro pe an.

In urma cu doua saptamani, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul lui Adrian Mutu, iar acesta trebuie sa achite aproximativ 17 milioane de euro fostului sau club Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei si clubul englez.

Echipa britanica i-a reziliat contractul internationalului roman in octombrie 2004, dupa ce acesta a fost depistat ca a consumat cocaina. Ulterior, clubul londonez l-a dat in judecata pe fotbalist si i-a cerut daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai putin decat a platit Parmei pentru transferul sau in 2003.

Pe data de 7 mai a anului curent, Mutu a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv sa anuleze decizia prin care FIFA il obliga sa achite compensatii, aminteste NewsIn.

Internationalul roman mai poate ataca decizia doar la Cutea Suprema elvetiana.

Adrian Mutu, legitimat in prezent la Fiorentina, are un salariu de 2,5 milioane de euro si o avere estimata la aproximativ 13 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.