Sport 14 August 2009 18:36
Boxul feminin, cu trei categorii, va fi prezent pe lista sporturilor la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, pentru prima data in istorie, a stabilit Comitetul Olimpic International, informeaza BBC.
Pentru a avea loc cu toate aceste trei categorii, s-a renuntat la una de la masculin. Boxul era singurul sport olimpic fara participare feminina in istorie la cea mai importanta competitie mondiala, scrie NewsIn.

Presedinte CIO, Jacques Rogger, a motivat luarea acestei decizii prin faptul ca "boxul feminin a luat amploare in ultimii cinci ani si trebuie sa il includem pe lista sporturilor olimpice".

Alte 17 sporturi au depus cereri de schimbare a programului, iar printre deciziile luate de CIO se numara: canoe sprint - toate probele de 500 de metri vor fi reduse la 200 de metri pentru a fi mai spectaculoase; ciclism - vor fi adaugate noi probe, inlocuind altele; handbal - toate meciurile de stabilire a clasamentului, in afara celui pentru medalia de bronz, vor fi scoase; natatie - noi probe vor fi adaugate, inlocuindu-le pe altele; lupte - vor fi incluse inca 63 de femei.

Jocurile Olimpice de la Londra sunt programate in perioada 27 iulie - 12 august 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.