Fiecare semifinalist care va juca astazi la Wimbledon are in palmares cel putin un titlu intr-un turneu de Grand Slam

Lleyton Hewitt a cistigat editia din 2002 a Wimbledonului, iar Roger Federer, pe cele din 2003 si 2004. Ambii au invins in cite trei seturi disputele din sferturi, cu Feliciano Lopez si, respectiv, Fernando Gonzalez, iar azi vor juca pentru un loc in finala. Cum in cealalta semifinala se intilnesc Andy Roddick (invingator la US Open 2003) si Thomas Johansson (cistigator al Australian Open 2002), careul de asi al acestei editii a Internationalelor Marii Britanii a devenit cel mai select, dupa 1993.

Calificarea cea mai dificila in penultima faza a reusit-o Roddick, finalistul de anul trecut care a avut in bunul sau prieten si partener de antrenament, Sebastien Grosjean, un obstacol major. 3-6, 6-2, 6-1, 3-6, 6-3 a fost scorul final, iar americanul de 22 de ani, semifinalist al ultimelor trei editii de Wimbledon si finalist anul trecut, ramine invincibil pe iarba in 2005.

Adversarul sau de azi, Thomas Johansson, este primul suedez, de la Stefan Edberg (1993), care ajunge intre primii patru jucatori ai celui mai important turneu de tenis care se disputa pe iarba. "Este cea mai buna saptamina din viata mea", a spus suedezul de 30 de ani, care l-a eliminat in sferturi pe unul dintre fostii finalisti, David Nalbandian, cu 7-6, 6-2, 6-2. Ieri dupa-amiaza, s-au jucat semifinalele feminine, iar una dintre protagoniste, Amelie Mauresmo, si-a dezvaluit una dintre marile sale pasiuni, vinul. Ea are 600 de sticle in pivnita casei sale din Geneva, cea mai scumpa fiind una de Mouton Rothschild 1982, in valoare de peste 900 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.