Sase dintre cele sapte echipe care folosesc pneuri Michelin contesta judecata Consiliului Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), care le-a declarat vinovate pentru ca nu si-au asigurat pneuri potrivite si pentru ca au refuzat sa ia startul la Indianapolis, informeaza AFP. Cele sapte echipe al caror furnizor de penuri este firma Michelin - Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, Williams-BMW, BAR-Honda, Sauber-Petronas si Red Bull-Cosworth - au comparut, miercuri, la Paris, in fata Consiliului Mondial al FIA, care a amanat insa pentru data de 14 septembrie luarea unei decizii privind posibilele sanctiuni in cazul boicotului de la Marele Premiu al Statelor Unite. Doar Red Bull-Cosworth s-a desolidarizat de restul echipelor care folosesc pneuri Michelin si nu a semnat comunicatul comun dat publicitatii de acestea.

FIA a declarat cele sapte echipe vinovate de doua infractiuni si nevinovate de alte trei. Astfel, cele sapte echipe care folosesc pneuri Michelin au fost declarate vinovate pentru faptul ca nu si-au asigurat pneuri potrivite pentru cursa si pentru faptul ca au refuzat pe nedrept sa ia startul la Indianapolis, Marele Premiu al SUA desfasurandu-se astfel cu doar sase monoposturi pe pista, cele ale echipelor Ferrari, Minardi si Jordan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.