In sezonul 2002-2003, Mutu si Adriano formau, la Parma, un cuplu redutabil de atac. Romanul a esuat printre droguri si femei, brazilianul si-a continuat ascensiunea.

Golgeterii echipei Parma in 2002/2003
18 goluri: Adrian Mutu
15 goluri: Adriano
5 goluri: M. Donati
4 goluri: A. Gilardino, H. Nakata
2 goluri: G. Cardone, M. Ferrari, E. Filippini, S. Lamouchi

Adrian Mutu

Varsta: 26 de ani
Club: Juventus Torino
Ultimul an: a jucat 49 de minute in doua meciuri pentru Chelsea Londra si 33 de minute intr-un meci pentru Juventus, suspendat sapte luni pentru consum de cocaina, aflat in permanenta in atentia presei din pricina relatiilor amoroase cu diverse starlete.

Adriano

Varsta: 23 de ani
Club: Inter Milano
Ultimul an: 16 goluri in Serie A, 10 goluri in Liga Campionilor, doua goluri in Cupa Italiei, castigator, golgeter si cel mai bun jucator la Cupa Confederatiilor, castigator al Cupei Italiei, castigator, golgeter si cel mai bun jucator la Copa America.

Paralele inegale: Adrian si Adriano

Fosti colegi de echipa la AC Parma vreme de un an, romanul Adrian Mutu si brazilianul Adriano Ribeiro au pasit in acelasi timp pe poarta fotbalului mare. In sezonul 2002-2003, cuplul Adrian-Adriano marca 33 de goluri pentru gruparea parmegiana in Serie A. Aflat pe val, Mutu si-a taiat portia cea mare de glorie, punctand de 18 ori, si jucand, de asemenea, rolul servantului perfect la multe dintre reusitele lui Adriano.
"Adriano e un baiat ascultator, cu o forta de sut deosebita. E de trei ori mai tare decat Marius Niculae (n.r. - fost coleg cu Mutu la Dinamo). E puternic ca un taur", il caracteriza sfatos Mutu, pe colegul sau de la Parma.

2003, romanul pe val

Acum doua veri, drumurile celor doi in fotbal si in viata s-au despartit. Mutu s-a mutat la Londra, semnand pentru Chelsea, iar Adriano a revenit la Inter, club care il avea in proprietate, dar care il imprumutase la Parma. Adrian a facut furori in primul sau sezon pe "Stamford Bridge", sub comanda italianului Claudiu Ranieri, dar si-a pastrat apucaturile de aventurier in afara gazonului, in timpul si dupa mariajul cu Alexandra Dinu.

Adriano, in schimb, a prins rareori un post de titular la Inter si a punctat de noua ori. Nemultumit sa stea in umbra lui Vieri, tanara "speranta" braziliana a revenit apoi la Parma pentru o noua perioada de "rodaj".

2004, rolurile s-au inversat

Pentru Mutu a urmat declinul, iar steaua sud-americanului nascut la Rio de Janeiro s-a ridicat o data cu revenirea sa la Milano. Serios, modest si plin de talent, Adriano a rupt plasele portilor adverse in sezonul trecut.

Antrenorul Roberto Mancini l-a indragit imediat pe brazilian si nu l-a mai scos din primul "11". Fostul mare international al "Squadrei Azzurra" a alcatuit linia de atac cu Adriano titular, langa care le-a facut, pe rand, loc italianului Christian Vieri, nigerianului Obafemi Martins sau argentinianului Julio Cruz. Ca o recompensa pentru ascensiunea sa impresionanta, Adriano a intrat in atentia cluburilor Real Madrid si Chelsea Londra.

Gruparea lombarda nu ia insa in calcul sa-si vanda giuvaierul, desi Florentino Perez si Roman Abramovici au licitat pana la 90 de milioane de euro!
Pe strada lui Mutu au aparut necazurile. Jucatorul a fost prins dopat si suspendat apoi sapte luni pentru consum de cocaina. In viata particulara, principala sa preocupare a ramas "marcajul" sufocant asupra fetelor.

Prezentul este incert pentru roman. Atacantul nascut la Calinesti se chinuieste sa ramana la Juventus, amenintat in permanenta de conducerea torinezilor ca va fi "moneda de schimb" pentru Antonio Cassano la AS Roma.

Sezonul trecut a insemnat pentru Mutu un esec: trei meciuri neterminate (doua la Chelsea si unul la Juventus) si nici un gol marcat, cu toate ca palmaresul personal i s-a imbogatit cu doua titluri de campion in doua tari diferite (Anglia si Italia).
Mutu si Adriano ar fi putut fi coechipieri si la Inter, numai ca, venit in 2001 la gruparea milaneza, romanul i-a dezamagit pe italieni, care au decis sa-l cedeze la Chievo Verona. "Ascultatorul Adriano" a crescut pana la statutul de vedeta, iar Adrian al nostru se chinuieste sa supravietuiasca in fotbalul care conteaza.

Viitorul socru, iute la manie

"Sedus" de aroganta, femei si droguri, Mutu e acum tentat sa-si refaca viata de familie. Dupa cele sapte luni de suspendare, "Briliantul" intentioneaza sa se casatoreasca a doua oara. Aleasa lui se numeste Consuelo Matos Gomez din Republica Dominicana. In prima faza, Mutu pare a fi un om norocos. Consuelo e sefa Sectiei consulare a ambasadei tarii sale la Roma. Internationalul roman n-are insa habar (sau poate chiar nu-l intereseaza) ca tatal iubitei sale si-a ucis sotia in plina strada la inceputul anilor ‘80, pe motiv ca era inselat. Desi a comis o crima oribila, Leonardo Matos Berrido a fost retinut, anchetat si eliberat ca urmare a influentei sale politice. Viitorul socru al lui Mutu e licentiat in drept, presedinte al Bursei de Valori din noiembrie 2004, manager general al Bancii Nationale pentru Locuinte si membru in Consiliul Prezidential al Partidului Reformist Social Crestin. Multimilionar in dolari, Berrido e mare amator de baseball, fiind chiar presedintele Ligii Profesioniste din Republica Dominicana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.