Sport 12 August 2009 18:02
Suporterii care vor comite acte de violenta pe stadioanele din Columbia ar putea fi judecati precum teroristii si condamnati la pedepse cu inchisoarea de pana la 15 ani, conform unui proiect de lege inaintat Parlamentului columbian.
"Violentele suporterilor trebuie calificate ca terorism, pentru ca sunt cu adevarat acte criminale. Aceste manifestari se intampla cu o frecventa foarte mare si trebuie incadrate la fapte penale si, in afara de masurile administrative si pe cele care le ia politia, trebuia dat un exemplu foarte dur", a declarat deputatul Juan Carlos Granados, cel care a initiat proiectul de lege.

Clasificarea actelor de violenta ale suporterilor ca terorism va fi incadrata in codul penal intr-un capitol care se va numi "Vioneta, dezordine si terorism in cadrul evenimentelor sportive", iar pedepsele vor fi cuprinse intre 10 si 15 ani de inchisoare. De asemenea, fanii violenti pot primi si amenzi cuprinse intre 5.600 si 56.000 de euro, informeaza NewsIn, citand AFP.

Cel mai recent incident s-a produs la data de 1 august, in timpul unui meci din etapa a 4-a din campionatul columbian dintre Quindio si Atletico Nacional, cand infruntarile intre suporteri si fortele de ordine s-au soldat cu 14 raniti si peste 30 de fani arestati.

Violentele in Columbia au devenit ceva normal in ultimul timp, iar mai multi suporteri au decedat. De asemenea, in urma confruntarilor intre fani sute de perosoane sunt ranite, iar pagubele materiale sunt si ele foarte importante. In incercarea de a stopa aceste violente, Liga Profesionista din Columbia a decis sa le interzica suporterilor sa poarte tricourile echipei favorite atunci cand merg in deplasari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.