Sport 11 August 2009 16:25
Selectionerul echipei nationale a Argentinei este sigur ca formatia pe care o pregateste va obtine calificarea la Campionatul Mondial din 2010, deoarece fotbalul ar fi mai trist fara reprezentativa sud-americana, informeaza site-ul oficial al FIFA.
"De cand antrenez nationala Argentinei pot sa spun ca ma simt putin ca un tata, dar din pacate nu pot sa petrec prea mult timp cu jucatorii mei. A fost minunat cand am devenit selectioner, dar acum vreau sa-i invat pe fiecare cate putin din experienta mea. Este greu, dar sunt sigur ca imi voi realiza obiectivele. Toata lumea stie ca am trecut prin momente grele, dar am reusit sa-mi revin, iar faptul ca antrenez Argentina este un vis devenit realitate", a spus Maradona, potrivit NewsIn.

"Campionatul Mondial este un vis pentru mine, dar vreau sa-l intalnesc si pe Mandela. Am vazut ca a implinit 91 de ani. Mereu am vrut sa ma intalnesc cu el, dar tot timpul a aparut altceva. Mondialul nu ar mai fi la fel fara Argentina, ar fi fara culori, dar sunt absolut sigur ca ne vom califica. Daca nu eram nu mai vorbeam acum", a precizat acesta.

"Am dat mult interviuri, dar doar pentru ca sunt Maradona si selectionerul nationalei asta nu inseamna ca trebuie sa fiu peste tot si sa-i multumesc pe toti. Jucatorii sunt adevaratele vedete, ei trebuie sa vorbeasca. Nu mi se pare normal ca pe teren sa se vada stilul lui Maradona daca eu reusesc sa-i am pe baieti la dispozitie cu doua zile inainte de meci. Ei calatoresc mult si au nevoie de momente de relaxare. Daca ii fortezi prea mult risti sa-i distrugi"
, a adaugat selectionerul.

"Ma trezesc noaptea si imi notez idei de tactica. Lovituri libere, cornere, orice. Argentina este mai buna la posesie decat orice echipa. Poate Brazilia este aproape de noi, dar nu Italia sau Germania, ci mai mult Spania, care ii are pe Xavi, Villa sau Torres. Nicio echipa de club nu ma mai surprinde. Milan se chinuie, Inter s-a mentinut, Madrid se va schimba mult cu ajutorul lui Kaka, dar nu inteleg de ce Gago nu joaca. Nu prea l-am vazut in ultima vreme pe Messi. Am incercat sa-l sun, dar este mai usor sa vorbesti cu Obama decat cu Lio", a glumit fosta glorie a fotbalului argentinian.

Selectionerul s-a referit si la cel mai greu moment pe care l-a trait pana in prezent. "Acest lucru s-a petrecut deja. Eram pe fundul marii, dar fetele mele m-au salvat. Acum ma trezesc si imi dau seama cat de important este acest lucru, mai ales ca inainte dormeam sau eram treaz cate trei zile. Faptul ca pot sa-mi vad nepotul este ca si cum as atinge cerul. Orice altceva paleste in fata unui asemenea lucru. Cel mai bun lucru a fost ca m-am reinventat ca persoana, am luptat mult. Acum sunt dintr-o bucata si pregatit de orice imi ofera viata"
, a mai spus fostul fotbalist.

"Cel mai nebunesc lucru a fost atunci cand l-am invatat pe Fidel Castro cum sa execute penalty-urile. A mutat toate scaunele din jur si mi-a spus sa execut un penalty in fata lui. Mi-au adus o minge si va imaginati cum eu sutam la poarta lui Fidel Castro. Este o nebunie! Am si marcat, dupa care ma intreba unde sa puna piciorul si astfel de lucruri. 'Pur si simplu se intampla, maestro', i-am spus. Am stat cateva ore si am discutat despre politica, cel putin sase sau sapte ore. Am murit de ras alaturi de el, este o legenda vie si nu mai exista in lume un om cu o asa carisma. Nimeni, nici macar Papa", si-a amintit Maradona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.