Sport 7 August 2009 17:02
Selectionerul nationalei Romaniei, Aihan Omer, si fostul vicepresedinte FRH, Petre Paleu, au fost exclusi de EHF din orice competitie internationala pe o perioada de cinci ani, in urma scandalului de corupere a arbitrilor din preliminariile CM 2009.
De asemenea, Tribunalul de Arbitraj a mai hotarat sa amendeze si Federatia Romana de Handbal cu 27.500 de euro.

"Tribunalul de Arbitraj al EHF a stabilit ca Petre Paleu si Aihan Omer au incercat sa ii manipuleze pe arbitrii EHF oferindu-le bani inaintea meciului Romania-Muntenegru, mansa secunda din premilinariile CM 2009. Petre Paleu si Aihan Omer au fost exclusi din orice competitie internationala si nu pot ocupa nicio functie in EHF, pe o perioada de cinci ani. Tribunalul de Arbitraj a mai hotarat sa sanctioneze si Federatia Romana de Handbal din cauza comportamentului oficialilor si pentru ca nu i-a protejat pe abitrii EHF. In consecinta, Federatia Romana de Handbal va plati o amenda de 27.500 de euro, cu amendamentul ca nationala Romaniei de handbalul masculin ar putea fi exclusa din competitii o perioada de doi ani, in cazul in care mai apar situatii de acest gen in urmatorii patru ani"
, se arata in comunicatul publicat pe site-ul EHF.

Conform analizei video a jocului nu au fost dovezi ca soarta meciului a fost infleuntata de vreo decizie partinitoare a arbitrilor, relateaza NewsIn.

Federatia Romana de Handbal poate face apel la aceasta decizie in 21 de zile.

In luna martie, arbitrii danezi Martin Gjeding si Mads Hansen au facut public faptul ca le-a fost oferita suma de 30.000 de euro de fiecare din partea unui oficial roman pentru a ajuta formatia tricolora in returul cu Muntenegru, meci decisiv pentru calificarea la CM 2009.

Romania a invins Muntenegru in play-off-ul de calificare la CM 2009 cu scorul general de 56-55, impunandu-se in retur cu 29-24, in luna iunie a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.