Sport 6 August 2009 23:35
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a declarat extrem de incantat de calificarea Timisoarei in fata lui Sahtior Donetk si spune ca aceasta reusita a scos din nou din anonimat fotbalul romanesc la nivel de cluburi.
"FC Timisoara a eliminat detinatoarea Cupei UEFA, sa nu mai punem la socoteala cati bani a bagat Ahmetov acolo. Eu ma asteptam sa ajungem aici, am si zis ca are sanse sa se califice. Acum va fi foarte greu pentru ca vor juca impotriva unei echipe foarte mari, nu stiu cum isi vor reveni baietii dupa aceasta calificare", a spus Dragomir, potrivit NewsIn.

FC Timisoara a reusit sa elimine aseara detinatoarea Cupei UEFA, Sahtior Donetk, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce a remizat, scor 0-0, in mansa secunda disputata pe Dan Paltinisanu, si va evolua in play-off-ul competitiei. In partida tur, cele doua formatii au remizat, scor 2-2, astfel ca banatenii s-au calificat, conform regulamentului, datorita golurilor marcate in deplasare.

In urma acestei duble, FC Timisoara s-a calificat in play-off-ul Ligii Campionilor, care este programat pentru 18/19 august - turul - si 25/26 august - returul. Tragerea la sorti pentru aflarea adversarului va avea loc pe 7 august la Nyon. Printre echipele pe care banatenii le-ar putea intalni dupa tragerea la sorti care va avea loc pe 7 august, la Nyon, se numara Arsenal, Fiorentina, Atletico Madrid, Lyon sau VfB Stuttgart. In cazul in care nu va intra in grupele Ligii Campionilor, FC Timisoara are deja asigurat locul in grupele Ligii Europa.

Razvan Lucescu:"Timisoara s-a calificat datorita organizarii perfecte a defensivei"


Selectionerul Razvan Lucescu a declarat, miercuri, dupa meciul FC Timisoara-Sahtior, ca nu este surprins de calificarea banatenilor in fata echipei tatalui sau, dar considera ca au avut si noroc datorita remizei obtinute in partida tur si defensivei foarte bine organizate in retur.

"Nu mai conteaza ce simt eu, e important pentru fotbalul romanesc ca s-a calificat Timisoara mai departe. E prima echipa din Liga I care are asigurata prezenta in grupele Ligii Europa. S-a demonstrat ca pentru a reusi in fotbal ai nevoie si de o conjunctura favorabila. In prima mansa, a intalnit un Sahtior care suferea pentru ca nu avea antrenorul langa ea. Organizarea perfecta a defensivei Timisoarei si lipsa de eficacitate a lui Fernandinho si Jadson au decis acest meci retur", a spus Lucescu.

Fiul tehnicianului de la Sahtior afirma ca cea mai mare parte a calificarii s-a decis in meciul de la Donetk. "Calificarea s-a decis la acel 2-2 din partida tur pentru ca acum a dat posibilitatea Timisoarei sa se organizeze in aparare, ceea ce s-a si intamplat. Nu m-a surprins faptul ca Timisoara s-a calificat, am spus-o si inainte ca va fi o dubla foarte echilibrata si nu e bine pentru Sahtior".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.