Sport 5 August 2009 20:49
Formatiile din prima liga engleza risca sa intampine mari probleme financiare in cazul in care vor face transferuri scumpe precum cele realizate de Manchester City, a spus marti secretarul general al UEFA, David Taylor, informeaza editia online a BBC.
Manchester City este detinuta de un grup de oameni de afaceri arabi, iar in aceasta vara i-a transferat pe Carlos Tevez, Kolo Toure, Roque Santa Cruz si Emmanuel Adebayor. Taylor a afirmat ca strategia lui City si a lui Real Madrid reprezinta un precedent periculos, relateaza NewsIn.

"Sunt surprins de transferuri, avand in vedere actuala stare economica, iar aceste tranzactii destabilizeaza piata. Cresterea preturilor in timpul unor conditii atat de dificile nu este ceva pozitiv, iar la UEFA discutam despre acest lucru", a spus oficialul forului european, care a dat ca exemplu situatia lui Leeds United, care din cauza datoriilor acumulate a fost retrogradata din Premier League in 2004.

"Exista multe informatii ingrijoratoare despre mai multe grupari din Anglia. Valoarea cluburilor a scazut foarte mult. Nu vrem sa apara probleme mai grave, trebuie sa lucram pentru a forma un climat financiar stabil in care cluburile pot concura", a adaugat Taylor.

Compania care detine clubul Liverpool a anuntat ca anul trecut a avut pierderi de 42,6 milioane de lire sterline, iar recent a renegociat datoria pe care o avea la RBS, suma fiind de aproximativ 290 de milioane de lire sterline. Omul de afaceri american Malcolm Glazer, patronul lui Manchester United, a acumulat si el datorii mari pentru a prelua clubul britanic in 2005.

Gruparea spaniola Real Madrid a platit in aceasta vara cea mai mare suma din istoria transferurilor, 94 de milioane de euro in schimbul lui Cristiano Ronaldo, care juca la Manchester United.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.