Sport 3 August 2009 23:57
Potrivit vicepresedintelui Federatiei Romane de Box, Vasile Catea, Biroul Federal a decis sa modifice regulamentul, iar un juriu de apel ar putea schimba decizia dictata initial de arbitrii judecatori daca invinsul depune contestatie.
"Statutul AIBA are interpretari neclare la unele puncte, de aceea am decis in Biroul Federal sa modificam regulamentul federatiei si sa stipulam posibilitatea modificarii unor decizii dictate initial. In cazul in care primim o contestatie de la un pugilist invins, juriul de apel o va analiza pana la finalul galei respective, se va viziona inregistrarea meciului, iar daca se va constata ca arbitrii au dat o decizie neconforma cu ceea ce s-a intamplat in ring, se va putea schimba decizia. Astfel, in cazul in care un pugilist se considera nedreptatit, el mai are o sansa in acest juriu de apel", a explicat Vasile Catea pentru NewsIn.

Aceasta este a doua decizie importanta luata in ultima perioada de catre oficialii boxului romanesc, dupa ce la finalele CN pentru seniori din 2008, desfasurate la Iasi, pugilistii au boxat fara casca de protectie si maiou.

Oficialul FR Box a mai precizat ca in curand vor fi puse bazele unor centre nationale de pregatire in tara. "Ne dorim de mult timp sa infiintam cateva centre nationale de pregatire, am discutat acest aspect la Arad si in curand vom infiinta mai multe astfel de centre. Nu stiu exact acum cate, dar ne dorim cat mai multe, in functie si de fondurile de care dispunem".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.