Sport 3 August 2009 16:02
Finantatorul Stelei a declarat astazi ca nu crede ca Adrian Mutu va fi afectat din cauza deciziei TAS, care i-a respins apelul in cazul daunelor financiare in valoare de 17 milioane de euro pe care Chelsea i le-a solicitat internationalului roman.
"Mutu nu are cum sa ramana un amarat fara niciun ban, e prea hot, o sa scape si de asta. El trebuie sa ajunga la o intelegere cu Chelsea, iar cluburile care s-au folosit de serviciile lui pana a ajuns in Anglia sa plateasca fiecare o suma, astfel incat sa acopere cele 17 milioane. Nu o sa-l afecteze pe Mutu acest scandal, voi nu-l cunoasteti pe Mutu, de aia nu mai poate el, il doare in cot. Evolutiile lui Mutu de la echipa nationala sau de la Fiorentina nu vor fi afectate in urma deciziei TAS", a spus Gigi Becali, relateaza NewsIn.


TAS a decis: Mutu trebuie sa plateasca 17 milioane de euro catre Chelsea

Alte reactii

Fostul agent al lui Adrian Mutu, Victor Becali, a declarat ca fotbalistul nu ar fi pierdut procesul cu Chelsea daca ramanea sub contract cu firma sa, care l-a ajutat sa primeasca numai sapte luni de suspendare in 2004.

"Imi pare rau pentru Adrian, dar nu mai am ce sa fac. El datorita mie si lui Gica Popescu a primit atunci numai sapte luni de suspendare. Daca ramanea alaturi de noi, Mutu nu ar fi ajuns in situatia asta. A zis ca nu mai suntem buni pentru el si a ales sa colaboreze cu altii. A fost decizia lui, dar uitati unde a ajuns", a spus Becali.

Agentul FIFA ii acuza pe noii impresari ai lui Mutu de dezinteres in litigiul pe care acesta il avea cu Chelsea. "Alessandro Moggi ar fi trebuit in primul rand sa rezolve definitiv problema cu Chelsea, nu sa urce in avion si sa-l transfere imediat la Juventus. Daca mai ramaneam noi, atunci cand Chelsea a anuntat ca ii reziliaza contractul, ne prezentam la antrenament cu avocatii de la sindicatul fotbalistilor si nu aveau ce sa ii faca", a mai afirmat acesta.


Mircea Sandu: 'Mutu sa plateasca 1.000 de euro pe luna si va achita datoria in 2.000 de ani'

Referitor la decizia TAS, Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca este una aberanta si il sfatuieste pe atacantul Fiorentinei sa achite cate 1.000 de euro lunar catre gruparea engleza. "E inuman ca un jucator sa fie pedepsit de doua ori, odata ca i-a fost reziliat contractul de munca si a pierdut multi bani, si acum ca trebuie sa achite o asemenea suma. De unde sa plateasca atatia bani? El nu are nimic pe numele lui, toate imobilele sunt trecute pe numele familiei, are doar salariul de la Fiorentina. Mutu sa plateasca 1.000 de euro pe luna si va achita datoria in 2.000 de ani si gata", a spus Sandu.


La randul sau, presedintele AFAN, Dumitru Costin, a declarat astazi pentru NewsIn ca a facut tot posibilul pentru a-l ajuta pe Adrian Mutu in litigiul cu Chelsea, insa atacantul a tratat subiectul cu multa superficialitate si s-a bazat doar pe avocatii sai din Italia.
"Noi am incercat sa il ajutam pe Mutu prin toate mijloacele si chiar aveam artileria necesara pentru a suspenda cazul. Am fi instituit o comisie la Parlamentul European, iar TAS nu s-ar fi putut pronunta pana cand nu s-ar fi cercetat speta. E un caz fara precedent, unul extrem de periculos. Am vrut sa il ajutam fara niciun fel de pretentie financiara, dar lui i s-a parut dubios acest lucru, ca nu ii cerem comisioane cum fac altii. Ne-am ocupat si noi cat am putut, apoi nu s-a mai putut continua nimic fara acordul lui. Dar pun si eu o intrebare. De ce cluburile care au profitat de el nu au fost chemate la proces? Nu s-a gandit nimeni. Mutu a tratat cu superficialitate cazul si acum s-a ajuns aici", a spus acesta.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.