Sport 30 Iulie 2009 23:32
Timisoara a obtinut aseara o remiza in deplasare, scor 2-2 cu detinatoarea Cupei UEFA, Sahtior Donetk, in prima mansa a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce a condus cu 1-0 si 2-1, gratie reusitelor lui Gigel Bucur, si pastreaza sanse pentru calificarea in play-off.
SAHTIOR DONETK - FC TIMISOARA 2-2 (Gladki 61, Fernandinho 86/ G. Bucur 20, 80)
  • Sahtior: Piatov - Srna, Kucer, Iscenko (Cigrinski 46), Sevciuk (Gladki 46) - Hubschman, Fernandinho - Ilsinho, Jadson, Willian - Luiz Adriano (Aghahowa 81). Antrenor: Mircea Lucescu.
  • FC Timisoara: Pantilimon - Bonfim, Nibombe, Cisovsky, Art. Karamian - Arm. Karamian, Bourceanu, Alexa (Stancu 70), Curtean - Parks (Magera 26), G. Bucur (Cl. Ionescu 90). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.
  • Cartonase galbene: Ilsinho 75, Srna 77 / Alexa 37, Art. Karamian 39, Bourceanu 74, Magera 75
  • Arbitri: Eduardo Gonzalez - Robert Diaz Perez Del Palomar, Javier Aguilar Rodriguez (toti din Spania)
  • Stadion: Olimpic (Donetk); Spectatori: 15.000

Cum s-au marcat golurile:

  • 0-1, min 20: Parks a trecut de un jucator ucrainean si a patruns in careu, de unde a pasat pentru Bucur, care a reusit sa deschida scorul cu un sut pe langa Piatov.
  • 1-1, min 61: Gladki marcat cu o lovitura de cap din opt metri, de langa Bonfim, dupa o lovitura libera executata de pe partea dreapta.
  • 1-2, min 80: Pe un contraatac al Timisoarei, Gigel Bucur l-a intors pe Kucer in careu si a marcat cu un sut pe jos pe langa Piatov.
  • 2-2, min 86: Fernandinho a inscris cu un sut puternic de la marginea careului langa stalpul din stanga portii lui Pantilimon.

Potrivit NewsIn, costaricanul Winston Parks a fost inlocuit in minutul 26 cu Magera din cauza unor dureri puternice la glezna dupa ce la faza golului marcat de Timisoara a fost faultat de un adversar.

In minutul 52, in urma unei combinatii dintre Srna si Ilsinho, al doilea a centrat in marginea careului, dar Luiz Adriano a reluat in transversala din numai 8 metri. Un sfert de ora mai tarziu, mingea trimisa de Jadson din lovitura libera de la aproximativ 20 de metri a lovit vinclul portii lui Pantilimon.

In minutul 73, la un atac al gazdelor, Pantilimon a reusit sa scoata de sub bara mingea trimisa cu capul de Gladki, insa imediat dupa, goalkeeperul banatean s-a repezit pe Eder Bonfim, cel care ar fi trebuit sa il marcheze pe ucrainean. Pantilimon i-a reprosat in termeni duri faptul ca nu a reusit sa isi opreasca adversarul direct.

Formatia banateana a fost incurajata de aproximativ 50 de fani, care au sosit la Donetk in ziua meciului cu un avion.

Tehnicianul lui Sahtior, Mircea Lucescu, nu a fost prezent la partida dupa ce in urma cu 10 zile a fost operat la inima dupa ce a suferit un infarct. Desi a iesit din spital in urma cu doua zile, antrenorul roman, care a implinit 64 de ani in ziua meciului nu a fost lasat de medici sa mearga la stadion pentru a evita orice fel de complicatii. Acesta a fost suplinit de secundul sau, moldoveanul Alexandru Spiridon.

Acesta a fost primul meci oficial al lui Ioan Ovidiu Sabau ca antrenor al lui FC Timisoara, formatie la care a fost instalat in urma cu o luna. De asemenea, la echipa au debutat, tot in mod oficial, si mijlocasul Alexandru Bourceanu, achizitionat de la Otelul Galati in schimbul a 700.000 de euro, si Claudiu Ionescu, liber de contract.

Cele doua formatii s-au intalnit si in vara anului 2007, intr-o partida amicala disputata la Timisoara si incheiata la egalitate, scor 1-1.

Sahtior Donetk nu a reusit sa castige niciunul dintre cele patru meciuri oficiale pe care le-a disputat impotriva echipelor romanesti. In 2003, in primul tur al Cupei UEFA, formatia ucraineana a fost eliminata de Dinamo, dupa 0-2 la Bucuresti si 2-3 la Donetk, iar in grupele Cupei UEFA, editia 2005-2006, a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu Rapid.

Partida retur dintre FC Timisoara si Sahtior se va disputa pe 5 august de la ora 20:00 pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.