Sport 30 Iulie 2009 13:41
Oficialii echipei BMW au anuntat ca se vor retrage din campionatul de Formula 1 la finalul sezonului din cauza problemelor financiare, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Vestea a fost anuntata in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la sediul central din Munchen, la care a participat seful echipei, Mario Theissen, alaturi de presedintele BMW, Norbert Reithofer, dar si directorul de dezvoltare Klaus Draeger, relateaza NewsIn.

"Sigur ca am fi preferat sa continuam aceasta campanie ambitioasa si sa aratam ca acest sezon a fost doar o intamplare nefericita dupa trei ani de succes. Acum ramane sa ne concentram asupra curselor care au mai ramas si sa ne demonstram spiritul de lupta, asteptand rezultate bune in timp ce ne luam ramas bun de la cursele de Formula 1",
a spus Theissen.

BMW a debutat oficial in Formula 1 in 1982, iar prima victorie a inregistrat-o un an mai tarziu, prin brazilianul Nelson Piquet. Echipa a reusit in acest sezon doar 8 puncte dupa 10 curse si ocupa locul 8 in clasamentul celor 10 echipe.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat intr-un comunicat oficial, ca regreta ca BMW se va retrage din Formula 1 la finalul sezonului, dar nu se declara surprinsa de decizia luata de constructorul german, informeaza site-ul oficial al forului.

"A devenit evident de ceva timp ca sportul cu motor nu poate ignora criza economica mondiala, iar constructorii auto nu pot investi in continuare sume mari de bani in Formula 1. Din acest motiv, FIA a pregatit regulamentul care prevede reducerea drastica a costurilor. Aceste masuri sunt necesare pentru a usura presiunea constructorilor, dupa ce Honda s-a retras sezonul trecut, dar si sa faca posibila intrarea unor noi echipe in competitie", se arata intr-un comunicat al FIA.

Forul international a adaugat ca retragerea BMW nu s-ar fi produs daca sefii echipelor ar fi fost de acord cu noul regulament.

"Noile masuri urmeaza sa fie aprobate si vor ajuta echipele existente si cele care se vor inscrie in viitor, datorita sumelor mai mici prevazute pentru bugete. Nu este un secret ca aceste masuri nu merg atat de departe cat ar fi dorit FIA, dar era nevoie de armonizarea acestui sport. Speram sa fie de ajuns pentru a evita alte retrageri si a construi o fundatie solida a Formulei 1",
se mai precizeaza in comunicat.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.