Sport 29 Iulie 2009 17:44
Antrenorul Lucian Rasnita, fost selectioner al nationalelor Romaniei de handbal feminin si masculin, care in prezent ocupa functia de tehnician coordonator al Centrului National Olimpic de Excelenta de la Ramnicu Valcea, este acuzat de mai multe sportive de hartuire sexuala.
Conform cotidianului ProSport, trei dintre handbalistele de la Valcea au depus plangeri impotriva tehnicianului, insa acesta sustine ca este nevinovat, iar cineva incearca sa il discrediteze.

Prima plangere a fost scrisa de Andreea Molnar Adespii, una dintre vedetele lotului national de tineret. "In data de 17 ianuarie 2009, la turneul din Bacau, am fost chemata de domnul profesor Lucian Rasnita la dumnealui in camera. Acesta a inceput sa puna mana pe mine, m-a luat in brate si mi-a zis sa ma intind langa dumnealui. A inceput sa ma pipaie si am plecat repede din camera, plangand. M-am dus imediat la domnii profesori Belu Ion si Oprea Costel, nestiind ce sa mai fac dupa socul pe care l-am avut. Am inceput sa tremur, dar domnii profesori m-au linistit", suna declaratia Andreei Adespii.

Presedintele FRH, Cristian Gatu, a declarat ca va fi efectuata o ancheta in cazul antrenorului Lucian Rasnita."Am fixat consiliu de administratie pentru vineri si vom porni o ancheta. Am chemat toate partile implicate si trebuie sa verific ceea ce s-a intamplat. Mai multe nu pot comenta, pentru ca este in joc soarta unui om si trebuie sa facem o ancheta. Vom vedea la momentul oportun si daca este cazul sa il suspendam din functie. Dupa ce vom auzi toate partile implicate, vom lua si masurile care se cuvin", a spus Gatu la Realitatea FM, citat de NewsIn.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal a adaugat ca nu era strain de acest scandal, insa nu a discutat pana acum cu Lucian Rasnita pentru ca ii era jena: "Sincer sa fiu, auzisem ceva, asa la mana a saptea, despre acest scandal si imi propusesem sa stau de vorba cu domnul Rasnita, dar nu prea aveam curajul. Era jenant, pentru ca el este casatorit, are un baiat de aproape 30 de ani. Dar, cine greseste trebuie sa plateasca si vom vedea ce va fi".







Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.