Sport 29 Iulie 2009 16:27
Presedintele Barack Obama si-a demonstrat luni talentele necunoscute la fotbalist, in fata presedintelui Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) Joseph Blatter, pentru a sprijini candidatura Statelor Unite la gazduirea Campionatului Mondial, relateaza AFP.
Pentru a-si manifesta entuziasmul fata de fotbalul european, intr-o tara in care fotbalul american, baschetul si baseballul sunt sporturile cele mai populare, Obama a facut cateva jonglerii cu picioarele si capul, folosind o minge de fotbal pe care i-o facuse cadou presedintele FIFA, relateaza NewsIn.

Blatter s-a declarat "impresionat" de tehnica lui Obama, cunoscut mai degraba pentru talentul sau de baschetbalist, insa care este, probabil, inspirat de cele doua fiice ale sale, amatoare de fotbal. Obama "merita complimente" pentru ceea ce a facut cu mingea folosita in finala Cupei Confederatiilor (pierduta de Statele Unite cu 2-3 in fata Braziliei, in luna iunie), a declarat presedintele FIFA.

"Nu este inca pregatit pentru prima echipa a Statelor Unite, insa ar putea juca in cea care a pierdut ieri",
a declarat Blatter, referindu-se ironic la infrangerea suferita de Statele Unite cu o zi in urma in fata Mexicului, cu scorul de 5 la 0.

Desi fotbalul european nu este foarte popular in tara sa, in intalnirea cu Blatter din Biroul Oval, Obama a pledat pentru ambitia tarii sale de a gazdui Campionatul Mondial in 2018 sau 2022, tocmai pentru a face acest sport mai popular in America.

Presedintele FIFA s-a declarat insa "neutru" si a refuzat sa-si ia vreun angajament fata de Obama. In schimb, el a recunoscut ca "piata americana este foarte dificila", avand in vedere concurenta reprezentata de alte sporturi. El a amintit in acelasi timp ca organizarea Campionatului Mondial in Statele Unite, in 1994, nu a avut efectul dorit asupra fotbalului profesionist.

Totusi, el a recunoscut ca Statele Unite au sanse sa gazduiasca acest campionat, daca va fi respectata rotatia continentelor, subliniind ca organizarea CM din 1994 a fost exemplara. Statele Unite vor sa organizeze si Jocurilor Olimpice din 2016, care ar urma sa aiba loc in orasul din care provine Obama, Chicago.

Intre timp, presedintele american a declarat ca spera sa mearga la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud, unde este invitat de Blatter sa participe la meciul de deschidere sau la finala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.