Sport 28 Iulie 2009 13:46
Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a decis sa ii interzica echipei Renault sa participe la Marele Premiu de la Valencia, considerand ca scuderia nu a respectat anumite reguli de securitate in cursa de la Hungaroring, informeaza AFP.
"Renault este suspendata de la urmatorul eveniment din Formula 1, care va fi Marele Premiu al Valnciei, de pe 23 august. Pilotul sau, Fernando Alonso, a plecat de la boxe fara ca una dintre roti sa fie bine asigurata, fapt ce ar fi putut duce la un accident foarte grav in timpul cursei", se arata intr-un comunicat al FIA.

De asemenea, forul international le-a reprosat celor de la Renault ca nu l-au informat pe Alonso despre problemele pe care le avea la acea roata, nici macar dupa ce acesta a revenit pe circuit, atunci cand putea fi informat cu ajutorul comunicarii prin radio, relateaza NewsIn.

Spaniolul Fernando Alonso a abandonat la Marele Premiu al Ungariei, in cel de-al 16-lea tur, din cauza faptului ca i-a cedat o roata, care s-a desprins.

Masura luata de FIA este drastica, insa s-a tinut cont de faptul ca in urma cu aproximativ o saptamana, un tanar de 18 ani, fiul campionului mondial din 1964, John Surtees, a murit dupa ce a fost lovit pe circuit de o roata care s-a desprins de la un alt monopost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.