Sport 27 Iulie 2009 00:37
Echipa antrenata de Antonio Conceicao a castigat aseara Supercupa Romaniei dupa ce a trecut de Unirea Urziceni, scor 4-3, dupa executarea loviturilor de departajare, si a devenit astfel prima echipa din provincie care castiga acest trofeu.
UNIREA URZICENI - CFR CLUJ 1-1 (Frunza 50 / Cadu 41), 3-4 dupa lovituri de departajare

Pentru ialomiteni au transformat Bilasco si Bordeanu si au ratat Paduretu, Rusescu si Frunza, in timp ce pentru clujeni au punctat Alcantara, Dani si Cadu si au ratat Dubarbier si Culio.
  • Unirea Urziceni: Grigore - Maftei (E. Nicu 100), Galamaz, B. Fernandes, Bordeanu - Paraschiv (Ricardo 81) - Frunza, Apostol, Brandan (Paduretu 62), Rusescu - Bilasco. Antrenor: Dan Petrescu.
  • CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin - Dani - Mara (Dubarbier 68), Culio, Peralta (Trica 68), Deac - Ruiz (Kone 81). Antrenor: Antonio Conceicao.
  • Cartonase galbene: Paraschiv 3, Bilasco 10, Maftei 16, Apostol 90, Paduretu 113 / Peralta 3, Mara 32, Dani 35, Deac 45+1, 115, Culio 55, Trica 72
  • Cartonas rosu: Deac 115
  • Arbitri: Georgian Ionescu - Cristian Nica, Aurel Onita
  • Stadion: Giulesti-Valentin Stanescu; Spectatori: 2.500

Cum s-au marcat golurile:


0-1, min. 41: Bogdan Mara a executat o lovitura de colt de pe partea stanga, iar balonul a ajuns la Cadu, care a marcat cu o lovitura de cap, deviata si de Bordeanu.

1-1, min. 50: Sorin Frunza a marcat la vinclu dintr-o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri, balon la care Nuno Claro nu a avut nicio reactie.

La sfarsitul primei reprize, antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a protestat la adresa unei decizii a arbitrului Georgian Ionescu. Centralul l-a eliminat pe tehnician, intrucat acesta nu contestase pentru prima data o decizie. Petrescu a fost controlat cu greu, el fiind in cele din urma calmat de presedintele ialomitenilor, Mihai Stoica, relateaza NewsIn.

CFR Cluj a avut ocazia sa incheie meciul inca din timpul regulamentar, dar balonul trimis de Yssouf Kone spre poarta ialomitenilor a lovit transversala.

In minutul 118 al meciului, Raul Rusescu a scapat singur spre poarta lui Nuno Claro in urma unor greseli din aparea clujeana si a reusit sa inscrie, dar golul sau a fost anulat corect pe motiv de ofsaid, la semnaliazarea asistentului Aurel Onita.

Interesul pentru partida din Supercupa a fost destul de mic, iar cu doua zile inainte de meci se vandusera doar 45 de bilete. Totusi, in ziua partidei situatia a stat cu totul altfel, iar in tribune au fost prezenti aproximativ 2.500 de spectatori, dintre care 200 au fost din galeria clujenilor, iar 100 din cea a ialomitenilor.

La peluza a fost prezent si un grup de fani ai Rapidului, care l-au injurat pe Dan Petrescu si le-au strigat celor de la CFR "afara cu ungurii din tara". De asemenea, fanii clujeni au aprins o torta in minutul 2 al partidei.

Antrenorul Dan Petrescu nu s-a putut baza in acest meci pe portarul lituanian Gedrius Arlauskis, care s-a accidentat destul de grav in ultimul stagiu de pregatire al ialomitenilor si va mai lipsi inca doua sau trei saptamani. De cealalta parte, la CFR Cluj a revenit capitanul Ricardo Cadu, care nu a mai jucat intr-un meci oficial din luna martiei.

La Unirea Urziceni au debutat cu ocazia acestui joc Sorin Paraschiv si Vasile Maftei, care au fost adusi in aceasta vara. Primul a venit din postura de jucator liber de contract, in timp ce Maftei a fost transferat de la Rapid, echipa la care jucase aproape 8 sezoane. De partea cealalta, in echipa clujenilor a revenit intr-un meci oficial, mijlocasul Eugen Trica, care a revenit de la Anhortosis Famagusta.

La partida de pe stadionul Giulesti au fost prezenti selectionerul Razvan Lucescu, presedintele FRF Mircea Sandu, directorul general al FRF Ionut Lupescu, precum si presedintele CCA Aron Huzu. De asemenea, au mai asistat la joc, patronul ialomitenilor Dumitru Bucsaru, care a fost insotit de impresarul Victor Becali, dar si presedintele clujenilor, Iuliu Muresan. Au mai fost prezenti in tribuna oficiala Nicolae Manea, Stefan Mardare, ambii de la Rapid, dar si patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman. O prezenta neasteptata a fost cea a noului jucator al lui Dinamo, spaniolul Francisco Molinero.

Unirea Urziceni a jucat in Supercupa Romanici din postura de castigatoarea a titlului in Liga I, in timp ce CFR Cluj este detinatoarea Cupei Romaniei.

Aceasta a fost prima Supercupa din istrorie pe care au disputat-o doua echipe din provincie. Competitia s-a infiintat in sezonul 1993-1994, iar de atunci Steaua a castigat-o de 5 ori, Rapid de 4 ori, iar Dinamo o data. De asemenea, este pentru prima data dupa o pauza de 14 ani cand o echipa din provincie joaca Superucupa, ultima grupare fiind Petrolul Ploiesti, care a pierdut in editia 1994-1995 in fata Stelei.

Pana acum Supercupa s-a mai decis doar o singura data dupa executarea loviturilor de departajare, in sezonul 2006-2007, atunci cand Rapid a trecut de Dinamo, scor 7-6 (1-1 dupa timpul regulamentar de joc).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.