Sport 27 Iulie 2009 19:05
Organizatia suporterilor lui Liverpool s-a declarat nemultumita de situatia financiara a formatiei si intentioneaza sa faca o oferta de cumparare catre proprietarii clubului, George Gillett si Tom Hicks, informeaza Reuters.
Asociatiile Share Liverpool FC (SLFC) si Spirit of Shankly (SOS) au anuntat ca vor sa stranga suma de 150 de milioane de lire sterline de la fani pentru a putea achizitiona 60 de procente din drepturile asupra clubului. "Este un plan realistic. Fanii lui Liverpool vor putea cumpara actiuni mai ieftine si vor primi in schimb o recompensa modesta in schimbul sprijinului financiar", se arata intr-un comunicat.

Potrivit NewsIn, noua strategie prevede ca o actiune sa fie cumparata cu 500 de lire sterline, spre deosebire de cele 5.000 de lire din oferta originala, din ianuarie 2008. Reprezentantii asociatiei au precizat ca vor cauta un partener care sa investeasca 100 de milioane de lire sterline in schimbul celorlalte actiuni.

Oamenii de afaceri americani George Gillett si Tom Hicks au cumparat clubul in februarie 2007, in schimbul a aproape 219 milioane de lire sterline, iar acestia mai trebuie sa plateasca restul creditelor luate de la banci.

"Clubul este la o rascruce. Va fi in continuare condus de un grup de oameni distanti, care trebuie sa achite datorii colosale, sau de comunitate, precum FC Barcelona", a explicat unul dintre reprezentanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.