Sport 24 Iulie 2009 12:54
Suporterii stelisti au fost atacati cu plumb pentru pescuit si cu torte de suporterii unguri in timpul meciului de joi seara din Budapesta, insa fortele de ordine au intervenit tarziu, a declarat Gheorghe Stan, seful misiunii Jandarmeriei la Budapesta.
Stan a spus ca cel mai probabil plumbii au fost aruncati cu prastia, iar tortele cu lansatoare, pentru ca "tortele zburau peste 60 de metri dinspre sectorul suporterilor maghiari si cadeau in mijlocul galeriei steliste". "Presupunem ca este vorba despre un lansator, pentru ca nu cred ca exista foarte multi oameni care sa arunce 60 de metri o torta", a afirmat Gheorghe Stan.

Jandarmul a precizat ca a strans mai multi plumbi, a caror greutate variaza intre 40 si 110 grame.

Suporterii romani au fost controlati riguros, precizeaza Stan, de catre autoritatile unguri, care, insa, nu au facut acelasi lucru in cazul fanilor unguri. "Dupa cum se vede in imagini, au aruncat zeci, poate sute de torte si petarde", a mai spus Stan despre suporterii unguri.

La doi dintre supoterii romani au fost gasite torte si au fost dusi la politia locala, relateaza NewsIn.

Gheorghe Stan, seful misiunii Jandarmeriei la Budapesta, considera ca reactia fortelor de ordine ungare a fost foarte intarziata si ineficienta. Mai mult, el a spus ca i-a cerut de mai multe ori comandantul ungur sa mareasca spatiul de siguranta intre supoterii celor doua galerii. "Maniera comandantului ungar a fost de joasa speta profesionala", a afirmat el.

Interventia fortelor de ordine a avut loc cand "arsenalul galeriei (n.r. ungare) era pe terminate", a mai spus Stan.

Echipa antrenata de italianul Cristiano Bergodi s-a calificat, joi, in turul 3 preliminar al Ligii Europa, dupa ce a trecut de ungurii de la Ujpest si in deplasare, scor 2-1. In tur, ros-albastrii s-au impus cu scorul de 2-0.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.