Sport 24 Iulie 2009 20:17
Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis sa mentina decizia primei instante in cazul FC Arges, astfel incat gruparea pitesteana va juca in sezonul viitor in Liga a II-a, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul LPF.
"Cei de la FC Arges au avut doi avocati foarte buni, care au incercat sa faca tot posibilul pentru ca echipa sa ramana in continuare in Liga I. Ei, insa, au folosit si prevederi din dreptul penal si din cel civil, dar mai putin din regulamentul disciplinar sportiv. Cand le convenea, se legau de dreptul civil, cand nu, mergeau la cel penal. Situatia clubului insa era destul de clara. Daca suporterii vor sa injure pe cineva, nu ar trebui sa se lege de membrii comisiilor, pentru ca ei doar si-au facut treaba. Ar trebui sa il injure pe Penescu, pentru ca a facut ceea ce a facut", a declarat o sursa din cadrul Ligii.

Comisia de Disciplina din cadrul LPF a decis sa retrogradeze formatia FC Arges, ca urmare a scandalului de coruptie in care este implicat patronul sau, Cornel Penescu, acuzat ca a mituit mai multi arbitri pentru a avantaja echipa din Trivale.

De asemenea, membrii Comisiei de Recurs a LPF au decis ca formatia FC Arges sa joace doar un meci fara spectatori in urma incidentelor de la partida cu Dinamo din sezonul trecut, si nu doua, asa cum a decis initial Comisia de Disciplina.

FC Arges primise initial si o amenda de 25.000 de lei, dar si aceasta a fost micsorata, la 10.000 de lei. In cazul clubului Dinamo, interzicerea organizarii unui joc cu spectatori a fost mentinuta, dar amenda a fost diminuata de la 50.000 la 20.000 de lei.

FC Arges a terminat sezonul pe locul 10, cu 44 de puncte. De asemenea, Cornel Penescu, Cristian Minca si Gheorghita Pieca au fost declarati persona non grata si amendati cu cate 300.000 de lei.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.