Sport 23 Iulie 2009 14:40
Federatia Internationala de Fotbal a anuntat miercuri ca a finalizat investigatia privind incidentele care au avut loc la 29 martie, cand 19 persoane si-au pierdut viata langa un stadion din Coasta de Fildes, informeaza site-ul oficial al forului.
Comisia de Disciplina a FIFA a anuntat ca ancheta a fost una complexa, iar reprezentantii politiei si autoritatilor au dat declaratii referitoare la ceea ce s-a intamplat cu ocazia partidei dintre Coasta de Fildes si Malawi.

Federatia Ivoriana de Fotbal a fost amendata cu 50.000 de franci elvetieni, aproximativ 30.000 de euro, fiind obligata sa sporeasca masurile de securitate pentru partidele disputate pe teren propriu.

Pentru meciul din preliminariile CM 2010, de la 5 septembrie, contra Burkina Faso, capacitatea stadionului va fi limitata la 20.000 de locuri, iar un cordon de control se va afla si la aproximativ un kilometru distanta fata de arena. Meciurile internationale jucate in Coasta de Fildes nu vor mai putea sa inceapa fara ca ofiterul de securitate al FIFA sa-si dea acordul.

In cazul producerii unor incidente similare, FIFA urmeaza sa impuna sanctiuni mult mai severe Federatiei Ivoriene, se mai arata in comunicat.
De asemenea, FIFA a decis sa doneze 100.000 de franci elvetieni pentru a ajuta familiile victimelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.