Sport 22 Iulie 2009 14:59
Colegiul CNSAS a decis ca fostul international nu a colaborat cu fosta Securitate, dupa ce acesta a cerut ca situatia lui sa fie clarificata.
Gica Popescu a depus la 3 iulie o cerere la CNSAS sa ii ia in discutie dosarul si sa decida daca exista indicii ca a colaborat cu Securitatea.

"Eram convins ca decizia CNSAS va fi favorabila, nu stia nimeni adevarul mai bine ca mine"

Popescu a apreciat ca verdictul CNSAS este logic, normal si vine in completarea declaratiilor facute de el in ultima perioada.

"Eram convins ca asa se va intampla, nu avea cum sa-mi fie nefavorabil verdictul CNSAS, din moment ce nimeni nu stie mai bine ca mine care este adevarul. Deocamdata, nu vreau sa fac mai multe declaratii pana nu voi avea in mana si decizia oficiala a CNSAS", a spus fostul international, care a adaugat ca miercuri va sustine o conferinta de presa la hotelul Marriott.

"Notele date de Gica Popescu nu au adus atingere drepturilor omului"

"Gica Popescu a dat note numai de bine. Nu a zis nimic de rau la adresa nimanui, ba chiar uneori a si aparat anumite persoane. Notele sale nu sunt de natura sa aduca atingere drepturilor omului", a declarat Cazimir Ionescu, membru in Colegiul CNSAS, precizand ca un alt argument in luarea acestei decizii a fost si faptul ca toti sportivii erau obligati sa dea anumite informari, intrucat plecau des in strainatate.

Fostul international Gheorghe Popescu nu a fost niciodata verificat de CNSAS deoarece nu a ocupat vreo functie publica, insa informatiile aparute in presa sunt adevarate, au declarat surse din institutie citate de NewsIn, care au precizat ca fostul fotbalist si-a vazut tot luni si dosarul.

Cotidienele Adevarul si Gazeta Sporturilor au dezvaluit la sfarsitul lunii iunie, pe baza dosarelor CNSAS, informatia ca fostul mare international roman Gheorghe Popescu ar fi colaborat cu Securitatea in perioada 1986-1989 sub numele de cod "Petrescu", semnand un total de cinci note informative. Fostul international roman Gheorghe Popescu a declarat atunci ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea si ca a semnat o singura nota, inaintea meciului cu AS Monaco din toamna anului 1985, prin care asigura ca va apara interesul national. "Singura oara cand am avut contact cu Securitatea a fost inaintea meciului din deplasare AS Monaco (n.r. s-a disputat pe 2 octombrie 1985) si cei de acolo mi-au pus sa am grija ca vom fi contactati de romani care traiesc acolo pentru a ne propune sa nu ne mai intoarcem in tara. M-au spus sa semneze o nota prin care voi apara interesul national. Dar nici vorba sa fi colaborat cu Securitatea. Si acum, daca mi-ar spune sa semnez ceva in interes national, as face-o imediat, dar nu sunt securist", a declarat Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.