Marti, arena cu numarul doi din cadrul complexului de la All England Club a fost intesata cu fani care au dorit sa-i vada inca o data la lucru pe Ilie Nastase si pe argentinianul Guillermo Vilas. Cele doua legende ale tenisului au facut pereche in turneul veteranilor de peste 45 de ani, jucand impotriva favoritilor patru ai tabloului, iranianul Mansour Bahrami si americanul Gene Mayer.

La 59 de ani, Nastase le-a dat des de furca mai tinerilor lui adversari, Bahrami si Mayer fiind cu zece ani mai tineri decat el. Finalist la simplu in 1972 si la dublu in 1973, romanul putea sa castige intalnirea, dar impreuna cu Vilas (53 de ani), alaturi de care a jucat foarte multe meciuri demonstrative in ultimul timp, a cautat mai mult spectacolul. Spectatorii nu au avut ce regreta. Nastase si Vilas au fost din nou baietii rai de altadata. S-au certat cu arbitri si cu adversarii, nu au vrut sa schimbe terenul cand au fost "furati" de arbitri, au glumit tot timpul. La un moment dat, cand era la primire, Nastase i-a strigat lui Gene Mayer, care urma sa serveasca: "Da-mi un as si o sa-mi dau jos pantalonii".

Americanul a raspuns cu un serviciu puternic, iar romanul s-a fastacit si nu si-a respectat promisiunea. Cei care au mers mai departe in turneul veteranilor au fost Bahrami si Mayer, dupa ce s-au impus cu 6-4, 6-4, dar spectatorii l-au aplaudat la final ca pe un castigator si pe Nastase. Aici a fost mereu iubit, datorita nonconformismului sau. In 1997, la turneul londonez, a fost nevoie de interventia politiei pentru a-l scapa pe roman de admiratoarele isterice, care il urmareau peste tot. Din cauza acestora, a fost nevoit sa intrerupa un meci de dublu de pe terenul central, pana la restabilirea ordinii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.