Sport 21 Iulie 2009 17:12
Transmisiunea de joi a meciului retur Ujpest Budapesta - Steaua Bucuresti, din cadrul Europa League, va marca lansarea de catre operatorul RCS&RDS a canalului de televiziune cu profil sportiv Digi Sport.
Meciul dintre Ujpest si Steaua va fi precedat de o emisiune speciala, care il va avea ca invitat pe Cristian Topescu.

Simultan cu lansarea in Romania a canalului de televiziune cu profil sportiv Digi Sport, RCS&RDS va deschide in Ungaria un canal similar, care va transmite aproximativ aceleasi competitii sportive, dar adaptate si comentate de personalitati ale sportului din tara vecina, relateaza NewsIn.

Pana in momentul de fata, Digi Sport a achizitionat drepturi de difuzare pentru trei dintre meciurile Ligii I de fotbal din Romania, sezonul 2009-2010. RCS&RDS a anuntat ca a convenit cu partenerul sau de consortiu, Antena 1, ca pe Digi Sport sa fie transmise meciurile cu optiunile 3, 4 si 6 din fiecare etapa, restul de sase partide urmand sa fie difuzate de Antena 1 si GSP TV.

Intrebat ce se va intampla cu parteneriatul cu Antena 1, din care a rezultat postul GSP TV, presedintele RCS&RDS, Alexandru Oprea, a spus ca se afla in continuare in cele mai bune relatii cu reprezentantii trustului Intact. "Am avut intotdeauna o relatie de colaborare cu Antena 1. Digi Sport nu a fost deloc lansat intr-un context de rivalitate", a declarat Oprea.

In plus, postul Digi Sport va difuza cinci meciuri din fiecare etapa a campionatului spaniol de fotbal, in perioada 2009-2012, partide din fiecare etapa a campionatul englez, Premier League, in intervalul 2009-2010, si meciuri din campionatul german de fotbal, Bundesliga, in perioada 2009-2010.

In pachetul de programe al Digi Sport vor mai intra, pe langa meciurile de fotbal, curse moto, meciuri din campionatul national de handbal, meciuri de baschet din NBA, partide de tenis din circuitul masculin ATP si alte evenimente.

Pentru competitiile cu transmisiune directa care se vor suprapune, compania RCS&RDS va lansa si Digi Sport Plus.

Potrivit reprezentantilor RCS&RDS, canalul Digi Sport va fi inclus in pachetul de baza primit de abonatii care beneficiaza de televiziune prin cablu oferita de acest operator. "In privinta celorlalti operatori, am vrea ca si ei sa fie interesati sa transmita Digi Sport, insa, pana acest moment, nu exista propuneri in acest sens din partea lor", a precizat presedintele RCS&RDS.

Anul trecut, difuzarea meciurilor din Liga I de fotbal a provocat nemultumiri in randul unei parti a telespectatorilor, din pricina faptului ca majoritatea partidelor erau transmise pe GSP TV, post difuzat numai pe retelele de cablu si de satelit ale RCS&RDS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.