Gigi Becali a fost ieri la presedintele ANAF, Sebastian Bodu, si a fost avertizat ca daca nu-si plateste datoriile la stat va fi sesizat Oficiul pentru combaterea spalarii banilor

In ciuda afirmatiilor pompoase ale lui Gigi Becali, ca Steaua nu are probleme financiare si ca echipa va avea cel mai mare buget din Divizia A, prin conturile gruparii din Ghencea bate vintul. Jucatorii nu si-au primit banii de obiectiv iar transferurile se fac in Ghencea doar daca cei vizati sint liberi de contract si nu costa bani. Acestea in timp ce patronul se imprumuta de bani la fosti prieteni.

Bugetul de austeritate impus de Becali e rezultatul presiunii la care patronul Stelei e supus de autoritati pentru a-si plati datoriile catre stat. Chiar ieri dimineata, Gigi i-a facut o vizita presedintelui Agentiei Nationale a Administratiei Fiscale, Sebastian Bodu. Acesta i-a dat un ultimatum boss-ului din Ghencea sa-si achite datoria de aproape 400 de miliarde de lei pe care o are, in caz contrar va sesiza Oficiul pentru combaterea spalarii banilor.

ARGUMENTE CA GIGI NU MAI ARE BANI

S-a imprumutat la Piturca

In luna mai, Gigi Becali a ramas fara nici un dolar si i-a telefonat lui Victor Piturca: "Nu mai am bani. Te rog, imprumuta-ma cu 100.000 de dolari". Actualul selectioner si-a ajutat fostul patron, Becali sustinind ca i-a inapoiat suma in urma cu citeva saptamini, lucru pe care Piti nu l-a confirmat.

N-a platit jucatorilor prima de obiectiv

La inceputul campionatului, Gigi Becali anuntase o prima de 20.000 de dolari pentru fiecare jucator in cazul cistigarii titlului. In retur, vazind ca echipa are multe puncte avans, Becali a scazut bonusul la jumatate si, desi echipa si-a indeplinit obiectivul, nici pina in ziua de azi fotbalistii nu si-au primit banii.

Steaua cauta doar fotbalisti liberi de contract

Un singur jucator a transferat Steaua pina acum. Pe Victoras Iacob. Liber de contract, asa cum sint toti fotbalistii pe care cei din Ghencea ii cauta in aceasta vara, exemple in acest sens fiind polonezul Kosmalski si romanul Mara. Ce au ei in comun? Nu costa nici un ban. Mai mult, nereusind sa-l ia pe Stancioiu de la Sportul, pentru care Siman cerea 300.000 de euro, Steaua trage acum de Hamutovski, pe care il daduse afara in urma cu doua luni, jucator care mai are contract cu ros-albastrii.

S-au aminat lucrarile de refacere a gazonului

Steaua a decis sa amine inceperea lucrarilor de refacere a gazonului, desi la inceputul lui mai organizase o licitatie cu firmele interesate. Cei din Ghencea motiveaza acest lucru prin faptul ca echipa va avea meciuri in cupele europene si nu se doreste disputarea lor pe un alt teren, insa se stia de mult despre acest lucru. Adevaratul motiv l-a constituit costul foarte mare al operatiunii, peste 300.000 de euro, bani de care Becali n-ar dispune acum.

S-a renuntat la Dorinel

Principalul motiv al despartirii de Dorinel Munteanu a fost faptul ca Gigi Becali n-a dorit sa-i mai plateasca salariul de 180.000 de dolari. "Nu mai e Piturca aici sa ma pacaleasca sa-i dau lui Dorinel cite 15.000 de dolari pe luna. La revedere", a spus Gigi cind s-a pus problema prelungirii intelegerii cu Munteanu.

A aparut Hamu, a disparut Ogararu

Vasili Hamutovski a ajuns ieri in Bucuresti si aseara a participat la antrenamentul Stelei, el urmind sa plece impreuna cu echipa in cantonamentul din Austria. In schimb, la sedinta de pregatire a lipsit George Ogararu. Oficialii Stelei au motivat absenta prin faptul ca fundasul dreapta e invoit, fiind plecat in provincie. Mai multe cluburi din strainatate s-au interesat in ultima vreme de Ogararu, cei mai interesati fiind cei de la Villarreal. / Dan Apostolache, Adriana Nan

13,5 milioane de dolari este datoria pe care Gigi Becali o are catre stat, suma fiind facuta publica de presedintele ANAF, Sebastian Bodu

5,5 milioane de dolari a fost bugetul pe care Steaua l-a avut la dispozitie in sezonul trecut. Gigi Becali a spus ca pe linga banii din transferuri, drepturi TV, bilete si din publicitate, el a mai scos din buzunar in jur de 3 milioane de dolari

500 de mii de dolari a platit Gigi Becali pentru a-si achizitiona la inceputul anului masina pe care o are in prezent, un Maybach


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.