Sport 17 Iulie 2009 18:18
Campionul mondial IBF, Lucian Bute, isi va pune in joc centura la supermijlocie in fata mexicanului Librado Andrade pe data de 28 noiembrie, la Montreal, dupa ce reprezentantii sai au ajuns la o intelegere cu firma Golden Boy, castigatoarea licitatiei pentru acest meci.
"Librado este unul din cei mai buni pugilisti ai acestei categorii si am avut probleme serioase in meciul cu el. Sunt incantat ca acest meci se va disputa in Quebec, in fata fanilor mei, ceea ce reperzinta un avantaj. Il voi invinge pe Librado si voi lupta cu oricine va intra in ring impotriva mea", a declarat Lucian Bute, potrivit NewsIn.

"Am aseptat cu nerabdare aceasta revansa si sunt incantat ca meciul va avea loc in Canada, unde numerosi fani au asistat la primul nostru meci. Voi merge acolo sa castig si sa termin ceea ce am inceput in primul meci", a declarat la randul sau Andrade, care a insistat mult timp pentru un meci revansa cu pugilistul roman.

Altfel, Andrade a declarat ca a ales sa boxeze la Montreal in memoria fostului pugilist Arturo Gatti si a anuntat ca ii va dedica eventuala victorie acestui boxer "care m-a inspirat cu spiritul sau de luptator".

Pe data de 2 iulie, firma Golden Boy, cea care il impresariaza pe mexicanul Librado Andrade, a castigat licitatia de organizare a meciului, cu oferta de 1.211.000 de dolari, aceasta fiind cu 16.000 de dolari mai mare decat cea a celor de la Interbox.

Golden Boy a castigat licitatia Lucian Bute va avea o bursa de 908.000 de dolari, reprezentand 75% din suma totala.

Lucian Bute si-a aparat ultima oara centura de campion mondial la versiunea IBF in luna martie cand l-a invins pe Fulgencio Zuniga prin KO tehnic, in repriza a 4-a. Bute si Andrade s-au intalnit in octombrie 2008, cand romanul si-a pastrat centura invingand la puncte dupa 12 reprize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.